This website uses cookies. By continuing to browse this website without changing your web-browser cookie settings, you are agreeing to our use of cookies.

Find out more by reading our cookie guideline.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Ψυγεία

Βρείτε ένα σκιερό μέρος για να τοποθετήσετε το ψυγείο σας. Ελέγχετε το ψυγείο σας τακτικά. Υιοθετήστε μια νέα προσέγγιση για την κατάψυξη των τροφίμων σας. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να έχουν αντίκτυπο στην ενεργειακή απόδοση του ψυγείου σας.

Σκεφτείτε πού θα τοποθετήσετε το ψυγείο σας:
• Μπορείτε να επιτύχετε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας τοποθετώντας τη συσκευή σας σε ένα δροσερό μέρος - αποφύγετε να τοποθετήσετε το ψυγείο σας δίπλα σε
πηγές θερμότητας όπως φούρνους, σώματα καλοριφέρ ή σε άμεσο ηλιακό φως • Εξετάστε το ενδεχόμενο να μονώσετε το ψυγείο σας ώστε να μην εκτίθεται σε πηγές θερμότητας από τους τοίχους ή το δάπεδο.

Κάνετε απόψυξη:
• Με τη συχνή απόψυξη η μονάδα εξατμιστή παραμένει καθαρή καθώς δεν σχηματίζονται χοντρά στρώματα πάγου και έτσι, το ψυγείο σας μπορεί να λειτουργεί αποδοτικότερα. Θα καταλάβετε ότι έχει φτάσει η ώρα για απόψυξη όταν το στρώμα πάγου έχει πάχος 3-5 mm.

Κλείνετε τις πόρτες:
• Αντικαταστήστε τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου εάν νομίζετε ότι η πόρτα δεν κλείνει καλά
• Ξεσκονίζετε το ψυγείο σας. Ο συμπυκνωτής στο πίσω μέρος και ο χώρος κάτω από το ψυγείο θα πρέπει να διατηρούνται καθαρά, χωρίς σκόνη και χωρίς τα υπολείμματα των τροφίμων της περασμένης εβδομάδας
• Προσπαθήστε να μην κρατάτε την πόρτα ανοιχτή για μεγάλα διαστήματα και να μην ανοίγετε την πόρτα πολύ συχνά. Ζεστός αέρας εισέρχεται στο θάλαμο και κάνει το συμπιεστή να ενεργοποιείται χωρίς λόγο
• Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν αφήνουν την πόρτα του ψυγείου σας να κλείνει καλά
• Πολλές συσκευές Electrolux διαθέτουν συναγερμό μισάνοιχτης πόρτας.

Αφήνετε τα φαγητά σας να κρυώσουν πρώτα:
• Τα ζεστά φαγητά θα πρέπει να κρυώσουν πριν να τοποθετηθούν στο ψυγείο. Οι ατμοί συμβάλλουν στο πάγωμα της μονάδας εξατμιστή. Ωστόσο, για λόγους υγείας και υγιεινής μην αφήνετε τα φαγητά σε θερμοκρασία δωματίου για πολύ μεγάλο διάστημα
• Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα τρόφιμα στο ψυγείο. Έτσι διασφαλίζεται το ασφαλές ξεπάγωμα και η βέλτιστη χρήση της μονάδας ψύξης
• Κατάλληλη θερμοκρασία είναι 4-5 °C.

Μετά στην κατάξυψη:
• Τα φαγητά που πρόκειται να καταψύξετε (όταν κρυώσουν) θα πρέπει να τοποθετούνται πρώτα στο ψυγείο προτού μεταφερθούν στην κατάψυξη
• Αποφύγετε τον περιττό σχηματισμό πάγου μέσα στο θάλαμο συσκευάζοντας όλα τα τρόφιμα σε αεροστεγείς συσκευασίες προτού τα τοποθετήσετε στην κατάψυξη.
• Κατάλληλη θερμοκρασία είναι από -18°C έως -20°C.