Σχεδίαση και τάσεις

Σχεδίαση και τάσεις

Electrolux Design DNA - Χρώμα

Περιβαλλόμαστε διαρκώς από χρώματα, είτε πρόκειται για τα χρώματα του φυσικού κόσμου, είτε για χρώματα από ανθρώπινα δημιουργήματα, είτε για τα χρώματα του ψηφιακού κόσμου, όπως ισχύει ολοένα και περισσότερο κατά την τελευταία δεκαετία.

Για τη σχεδιάστρια της Electrolux Sara Hallin Sandström, αυτό μεταφράζεται ως μια ευκαιρία. Πιστεύει ότι το χρώμα παίζει καθοριστικό ρόλο στον επαναπροσδιορισμό των καταναλωτικών αντιλήψεων ως προς τα προϊόντα μας, για την προσθήκη αισθητικής και λειτουργικής αξίας στο οικιακό περιβάλλον.

Το χρώμα συνδέεται στενά με τα άλλα στοιχεία, όπως τις γραμμές και τα υλικά. Το χρώμα μπορεί να αναδείξει τις γραμμές και να μεγιστοποιήσει την έκφανση των υλικών. Επίσης, το χρώμα αλληλεπιδρά με άλλους παράγοντες, όπως το φως και τον χώρο, αλλά και τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω του. Συνεπώς, η σωστή επιλογή χρωμάτων ενισχύει τη θετική αποδοχή ενός προϊόντος.

"Δεν έχει να κάνει με την ακολούθηση των τάσεων", αναφέρει η Sara. "Έχει να κάνει με τη σχεδίαση χρωμάτων που θα κάνουν το προϊόν ένα αντικείμενο το οποίο θα ερωτευτούν πραγματικά οι καταναλωτές."

Η σχεδιάστρια της Electrolux Sara Hallin Sandström πιστεύει ότι το χρώμα ξυπνάει μέσα μας μια συναισθηματική αντίδραση που δεν μπορούμε εύκολα να προσπεράσουμε. Το γεγονός αυτό κρύβει μία από τις δυσκολίες που αφορούν τα χρώματα: είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο και ορισμένα από αυτά έχουν διαφορετικό αντίκτυπο σε κάθε άνθρωπο. Συνεπώς, πώς αντιμετωπίζει η Electrolux αυτό το απέραντο φάσμα δυνατοτήτων και επιλογών;

Η Sara αναφέρει ότι μελετούμε τη φύση των χρωμάτων και την καταναλωτική αντίληψη απέναντι σε αυτά. Προσθέτουμε περισσότερα επίπεδα εμπειρίας στο προϊόν όταν το χρώμα που εφαρμόζουμε είναι εναρμονισμένο με άλλα στοιχεία, όπως το υλικό, τις γραμμές και την υφή (ύφασμα, δέρμα και ξύλο). Έχοντας ως έμπνευση τη φύση και την κληρονομιά της σκανδιναβικής σχεδίασης, επιδιώκουμε διαρκώς να σχεδιάζουμε χρώματα που προκαλούν συναισθήματα και έχουν διαχρονική αξία.

"Στόχος είναι η δημιουργία προϊόντων που ταιριάζουν στο σύγχρονο σπίτι με πολύ πιο φυσικό τρόπο", λέει η Sara. "Το χρώμα είναι ένα σημαντικό συστατικό για την πραγματοποίηση αυτής της μετάβασης."

Σχετικά άρθρα

  • Electrolux Design DNA - Υλικό

    Τα πάντα γύρω μας είναι κατασκευασμένα από κάποιο υλικό και τα υλικά μαρτυρούν πολλά περισσότερα από το ίδιο το αντικείμενο: μας δείχνουν την πρόθεση του εκάστοτε κατασκευαστή.

  • Electrolux Design DNA - Υφή

    Η διαμόρφωση της σωστής υφής για ένα προϊόν δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή της κατάλληλης εμφάνισης και αίσθησης. Έχει να κάνει με τη διαμόρφωση μιας συσκευής που θα μπορεί να υπάρχει ως ένα διαχρονικό σχεδιαστικό κομμάτι που μιλά στο άγγιγμα του χρήστη.

  • Electrolux Design DNA - Άρωμα

    "Το άρωμα είναι σημαντικό για ολόκληρη την προϊοντική εμπειρία, καθώς οι αισθήσεις μας συνδέονται μεταξύ τους", αναφέρει η σχεδιάστρια της Electrolux Serena Wu.

Έτοιμοι να ξεκινήσετε με το επόμενο έργο σας;

Η ομάδα των ειδικών μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε το όραμά σας σε κάτι πραγματικά αξιόλογο.