Σχεδίαση και τάσεις

Σχεδίαση και τάσεις

Σκανδιναβικές τάσεις για τον χώρο της κουζίνας

Η σκανδιναβική σχεδίαση χαρακτηρίζεται από απλότητα και την εστίαση στη χρησιμότητα παρά στην διακοσμητική υπόσταση. Οι λιτοί, πρακτικά διαμορφωμένοι χώροι αποτελούν την ιδανική βάση για κουζίνες κάθε διάταξης και διαστάσεων. Ίσως η τάση Scandi να αποτελεί την ιδανική προσέγγιση για τους εν δυνάμει σχεδιαστές κουζινών.

Η σκανδιναβική σχεδίαση έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο χάρη στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη λειτουργικότητα που χρειάζεται η καθημερινή ζωή. Τα πρακτικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά με μινιμαλιστική επίπλωση και ήπιους χρωματικούς τόνους. Η σκανδιναβική σχεδίαση αποτελεί μια δυνατή βάση για λειτουργικές κουζίνες που έχουν πολύ ανοιχτό χώρο.

Νησίδες κουζίνας

Η τοποθέτηση μιας νησίδας στην κουζίνα δημιουργεί χώρο για εργασίες και αποθήκευση και αποτελεί ιδανική επιλογή για κουζίνες με ανοιχτή διάταξη. Στη νησίδα μπορούν να αποθηκευτούν κουζινικά εργαλεία ή να τοποθετηθούν εντοιχισμένες συσκευές (φούρνος, πλυντήριο πιάτων, φούρνος μικροκυμάτων) ή να δημιουργηθούν εσοχές για να τοποθετούνται μέσα οι καρέκλες. Σε κάθε περίπτωση, η νησίδα κουζίνας αποτελεί σημείο διάδρασης με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Υλικά

Με νησίδα κουζίνας ή χωρίς, μια στιβαρή, επίπεδη επιφάνεια είναι απαραίτητη για επιτυχημένες μαγειρικές απόπειρες. Ακολουθώντας τη σκανδιναβική αισθητική, αυτό σημαίνει ξύλινοι ή μαρμάρινοι πάγκοι. Οι μαρμάρινοι πάγκοι μπορούν να αναδειχθούν με ένα μεγάλο ξύλο κοπής, καθώς δημιουργούνται ευχάριστες αντιθέσεις χωρίς να κλέβουν την παράσταση. Μια εντοιχισμένη εστία μαγειρικής μπορεί να έχει παρόμοιο αισθητικό αποτέλεσμα, προσδίδοντας άλλο ένα πρακτικό στοιχείο χωρίς παρεμβολές στον πάγκο εργασίας.

Εύκολη πρόσβαση

Τα παραφορτωμένα ανοιχτά ράφια αποθήκευσης φεύγουν από το προσκήνιο. Η φιλοσοφία του "mise-en-place" στη μαγειρική, με κάθε πιρούνι και σκεύος στη θέση του, τείνει να καθιερωθεί στις οικιακές κουζίνες. Αυτό συμβαδίζει άψογα με τη σχεδίαση σκανδιναβικού στυλ. Η δυσκολία έγκειται στη δημιουργία εύκολης πρόσβασης σε υλικά και εργαλεία.

Σχετικά άρθρα

 • Επτά βραβεία Red Dot Design
  Επτά βραβεία Red Dot Design

  Τα βραβεία Red Dot Design είναι μία από τις πλέον πολυπόθητες επισφραγίσεις σε θέματα επιτυχημένης σχεδίασης. Φέτος, η Electrolux κέρδισε επτά σημαντικά βραβεία Red Dot Design ως επιβράβευση για την υψηλού επιπέδου προϊοντική σχεδίασή της.

 • Αυτό είναι το Electrolux Design DNA

  Η επιτυχημένη σχεδίαση δεν είναι προϊόν τύχης. Το Design DNA Elements είναι μια σειρά που εξετάζει αναλυτικά τα εννέα βασικά στοιχεία που κάνουν την Electrolux να ξεχωρίζει και να αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για τους καταναλωτές και όλες τις αισθήσεις τους.

 • Ένα υποσχόμενο μελλοντικό κλίμα

  Το For the Better είναι το πρόγραμμα-πλαίσιο βιωσιμότητας που παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες για τους τρόπους από μέρους μας χειρισμού των πιο σημαντικών ζητημάτων περί βιωσιμότητας. Μας βοηθά να επιτυγχάνουμε τον στόχο μας για τη δημιουργία συνθηκών διαβίωσης προς το καλύτερο. Η έκθεση βιωσιμότητας για το 2019 απεικονίζει μια ιστορία προόδου.

Έτοιμοι να ξεκινήσετε με το επόμενο έργο σας;

Η ομάδα των ειδικών μας είναι εδώ για να σας βοηθήσει να μεταμορφώσετε το όραμά σας σε κάτι πραγματικά αξιόλογο.