Έναρξη χρήσης - επαγωγική εστία με ενιαία επιφάνεια

Τελευταία ενημέρωση 3/12/2021 12:06 μμ

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε τη χρήση της επαγωγικής εστίας Electrolux TotalFlex με ενιαία επιφάνεια. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες, με συμβουλές για τον καθαρισμό και καλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και βιωσιμότητα στην κουζίνα. 


TotalFlex

Η εστία TotalFlex είναι αποκριτική στην αφή και προσφέρει μέγιστη ευελιξία, πλήρη έλεγχο και μια απρόσκοπτη μαγειρική εμπειρία στην ενιαία επιφάνεια της επαγωγικής εστίας σας. Αφού τη θέσετε σε λειτουργία, μπορείτε να μαγειρέψετε σε οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας και η εστία θα ανιχνεύσει το μέγεθος του σκεύους σας για να εφαρμόσει την καλύτερη επαγωγική ισχύ. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκεύους σας, από μεγάλο ανοιχτό τηγάνι για παέγια μέχρι ειδικά σκεύη ψησίματος ψαριού, θα βρείτε μια βολική θέση για αυτό επάνω στην εστία.

ActiveTouch

Οι καλύτερες επαγωγικές εστίες έχουν διαισθητική λειτουργία. Εσείς απλώς θέτετε την εστία σε λειτουργία και τοποθετείτε ένα σκεύος επάνω στη γυάλινη επιφάνεια. Τα αντίστοιχα κουμπιά έλεγχου ανάβουν, δείχνοντας ποιες μαγειρικές ζώνες βρίσκονται σε χρήση. Αφού επιλέξετε το κουμπί, τα επίπεδα θερμοκρασίας και ισχύος εμφανίζονται με κόκκινο, όλα τα υπόλοιπα παραμένουν σε λευκό χρώμα. Χάρη στον οπίσθιο φωτισμό LED, φαίνεται πού είναι τοποθετημένα τα σκεύη, παρέχοντάς σας έτσι πλήρη έλεγχο και ευελιξία όσο μαγειρεύετε.

Λειτουργία Bridge

Η λειτουργία Bridge σάς δίνει τη δυνατότητα να συνδυάζετε δύο μαγειρικές ζώνες σε μία μεγάλη, ενιαία ζώνη. Ιδανική λειτουργία για πλάκες μαγειρέματος ή μακρόστενα σκεύη (γάστρες). Όταν τοποθετείτε ένα μεταλλικό σκεύος επάνω στη γυάλινη επιφάνεια της επαγωγικής εστίας, η εστία ανιχνεύει ότι το σκεύος καλύπτει δύο ζώνες θερμότητας. Το εικονίδιο Bridge εμφανίζεται αυτόματα. Πατήστε το μία φορά για να συνδυαστούν οι ζώνες θερμότητας και να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα κουμπί ελέγχου για τη ρύθμιση του επιπέδου ισχύος και του χρόνου εκτέλεσης της συνταγής.

Αν, για κάποιον λόγο, δεν εμφανιστεί το εικονίδιο Bridge, επιλέξτε χειροκίνητα τη λειτουργία μαγειρέματος. Οι λειτουργίες μαγειρέματος είναι οι εξής: κεντρική, κατακόρυφη, οριζόντια και τυπική ζώνη μαγειρέματος. Οι ενδείξεις των ζωνών μαγειρέματος αλλάζουν αυτόματα για να δείξουν τους πιθανούς συνδυασμούς, ανεξαρτήτως μεγέθους του σκεύους. 


Όποια κι αν είναι η μαγειρική διάταξη ή τα επίπεδα ισχύος που επιλέξατε, είναι σημαντικό να διατηρείτε όλα τα σκεύη στην επιφάνεια χωρίς να καλύπτετε το περιβάλλον χρήσης με καυτά σκεύη.


Συμβουλές βιωσιμότητας

Μπορείτε να κάνετε πολλές εργασίες με την ενιαία επαγωγική εστία σας προκειμένου να κάνετε ακόμα περισσότερες βιώσιμες επιλογές κατά τη διάρκεια της μαγειρικής διαδικασίας. Χάρη στο έξυπνο και αποτελεσματικό Eco Timer, επιλέγετε τον απαιτούμενο χρόνο μαγειρέματος και η εστία σας θα σβήσει πιο νωρίς, αφήνοντας την παραμένουσα θερμότητα και τα επίπεδα ισχύος να φροντίσουν για τη σωστή ολοκλήρωση της συνταγής σας. Αυτή η λειτουργία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξοικονομείτε ενέργεια διατηρώντας το επίπεδο απόδοσης.


Μια άλλη σημαντική και εύκολη συμβουλή για περισσότερη βιωσιμότητα είναι η χρήση καπακιού όταν βράζετε ή τηγανίζετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ζεσταίνετε πιο γρήγορα το περιεχόμενο ή να χρησιμοποιείτε την παραμένουσα θερμότητα.


Κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά

Άλλη μια λειτουργία της ενιαίας επαγωγικής εστίας που την καθιστά ασφαλέστερη στην κουζίνα σε σχέση με μια εστία αερίου είναι το κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά. Το κλείδωμα ασφαλείας για παιδιά σάς δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την έκθεση σε θερμότητα από την κεραμική επιφάνεια ή οποιαδήποτε άλλη χρήση της ίδιας της επαγωγικής εστίας.


Συμβουλές καθαρισμού

Ο καθαρισμός της ενιαίας επαγωγικής εστίας και η διατήρηση της άριστης λειτουργίας της είναι εύκολη υπόθεση. Ξεκινήστε καθαρίζοντας την επιφάνεια μετά από κάθε χρήση και διασφαλίζετε ότι η βάση του σκεύους σας είναι καθαρή. Για τα καθημερινά πιτσιλίσματα που γίνονται στην επιφάνεια της εστίας, απλώς περάστε ένα υγρό πανί πάνω από τους λεκέδες για να μαλακώσουν τα ξεραμένα υπολείμματα τροφών ή υγρών και ολοκληρώστε με μια καθαριστική κρέμα για γυάλινες κεραμικές επιφάνειες. Όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικά, αποφεύγετε προϊόντα με διαβρωτικά χημικά ή ιδιαζόντως όξινα που θα παραμορφώσουν τη μαύρη επιφάνεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύστρα επάνω στην εστία σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή και ακονισμένη.


Απομακρύνετε άμεσα από την επιφάνεια: λιωμένο πλαστικό, πλαστική μεμβράνη, ζάχαρη ή φαγητά/τρόφιμα με ζάχαρη.


Απομακρύνετε όταν η εστία είναι κρύα: λεκέδες από άλατα, νερά ή λίπη με ένα νωπό πανί και μη διαβρωτική καθαριστική κρέμα για κεραμικές γυάλινες επιφάνειες. Οι μεταλλικοί αποχρωματισμοί που αφήνουν λάμψη μπορούν να αφαιρεθούν από τη μαύρη επιφάνεια με ένα διάλυμα νερού-ξιδιού και ένα μαλακό πανί.

PowerBoost

Το σύμβολο "P" στην εστία σας αντιστοιχεί στη λειτουργία PowerBoost. Αυτή η λειτουργία είναι ταχύτερη από την εστία αερίου και σας δίνει τον πλήρη έλεγχο της επαγωγικής εστίας σας. Παρέχει άμεση και έντονη ροή θερμότητας, έτσι μπορείτε να βράζετε νερό σχεδόν στη στιγμή. Είναι ιδανικό για π.χ. να βράσετε πατάτες ή για να κάνετε άλλες παρόμοιες γρήγορες μαγειρικές διαδικασίες όπως να θωρακίσετε κάποιο κρέας. Λόγω της ταχύτητας και της ισχύος αυτής της λειτουργίας, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λάδι και να μην απομακρύνεστε από το σκεύος.