Συμπύκνωση / νερό / υγρασία συγκεντρώνεται εντός του φούρνου και ανάμεσα στα τζάμια του φούρνου

Τελευταία ενημέρωση 10/1/2020 2:03 μμ

Πρόβλημα

  • Συμπύκνωση / νερό / υγρασία συγκεντρώνεται εντός του φούρνου, εντός της πόρτας του φούρνου, ανάμεσα στα τζάμια του φούρνου

Ισχύει για

  • εντοιχιζόμενο φούρνο
  • ελεύθερη κουζίνα

Επίλυση

1. Μειώστε την παροχή υγρασίας κατά το μαγείρεμα του φαγητού

2. Ανοίξτε την πόρτα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μαγειρέματος

3. Αφαιρείτε το φαγητό από τον φούρνο αμέσως μετά αφού τον απενεργοποιήσετε

4. Προθερμάνετε το φούρνο (ανάλογα το μοντέλο)

5. Σκουπίστε τη συμπύκνωση κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τον φούρνο. 

Αν χρειαστεί, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη.

6. Επικοινωνήστε με ένα Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Σέρβις

Εάν οι παραπάνω συμβουλές δεν σας βοήθησαν να λύσετε το πρόβλημα, συνιστούμε να ζητήσετε μια επίσκεψη από τεχνικό σέρβις.

Αιτία

  • Η νέα γενιά φούρνων διαθέτουν υψηλή τάξη ενεργειακής απόδοσης και για αυτό είναι πολύ καλά μονωμένοι. Στην καθημερινή χρήση αυτό σημαίνει πως, για παράδειγμα, πρέπει να προστίθεται λιγότερο νερό κατά το μαγείρεμα ψητών γιατί η υγρασία παραμένει κατά κύριο λόγο εντός του φούρνου και δεν ξεφεύγει όπως συνηθιζόταν με τους παλιότερους φούρνους.
  • Μερικά μοντέλα είναι σχεδιασμένα με ένα σύστημα το οποίο ενσωματώνει ατμό στη διαδικασία μαγειρέματος έτσι ώστε το φαγητό να γίνεται τρυφερό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά. Ο φούρνος κυκλοφορεί συνεχώς τον αέρα και ανακυκλώνει τον ατμό. Αυτό μειώνει τόσο τον χρόνο μαγειρέματος όσο και την κατανάλωση ενέργειας.
  • Ένας επιπλέον ανεμιστήρας ψύξης εντός του φούρνου εξασφαλίζει ότι παραμένει δροσερό το μπροστινό μέρος και κατά συνέπεια η υγρασία συμπυκνώνεται στο ψυχρότερο σημείο και συχνά παρατηρούνται σταγόνες νερού.
  • Η υγρασία εξέρχεται από τον φούρνο μέσω αγωγών εξαερισμού, συμπεριλαμβανόμενης της πόρτας. Ο ατμός μπορεί να πάρει τη μορφή υγρασίας στον θάλαμο του φούρνου ή στα τζάμια του φούρνου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σχηματιστούν λεκέδες και συμπύκνωση ανάμεσα στα δύο τζάμια στην πόρτα του φούρνου. Οι λεκέδες προκαλούνται από σωματίδια λίπους που αντιδρούν με τον κρύο αέρα.
  • Όταν θερμαίνεται το φαγητό στον φούρνο απελευθερώνεται υγρασία, ειδικά στην περίπτωση κατεψυγμένων τροφίμων. 


Προειδοποίηση: Δεν συνιστούμε τη χρήση του προϊόντος έως ότου το πρόβλημα διορθωθεί πλήρως. Αποσυνδέστε το προϊόν από την πρίζα και μην το συνδέσετε ξανά μέχρι να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να το κάνετε.

Προγραμματισμός Ραντεβού
Προγραμματισμός Ραντεβού

Βρίσκεστε στο μέρος όπου μπορουμε να σας προσφέρουμε επισκευή σταθερή τιμής από τους τεχνικούς της Electrolux.