Ξεκινήστε τη χρήση του φούρνου ατμού

Τελευταία ενημέρωση 11/5/2020 1:09 μμ


Η καθημερινότητά σας γίνεται πιο νόστιμη χάρη στον ατμό! Αφήστε μας να σας δείξουμε μερικές συμβουλές και μυστικά για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο ατμού, ώστε να απογειώσετε τη μαγειρική σας.



Καλώς ορίσατε

Συγχαρητήρια για την επιλογή του φούρνου ατμού! Είτε πρόκειται για νέα αγορά είτε έχετε τον φούρνο στην κατοχή σας εδώ και κάποιο καιρό, το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια υπέροχη λύση. Όταν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον ατμό, θα ανακαλύψετε από μόνοι σας τα πλεονεκτήματα. Παρ' όλα αυτά, θέλουμε κι εμείς με τη σειρά μας να σας δείξουμε γιατί ο ατμός είναι ιδανικός για κάθε μαγειρική απόπειρα: καθημερινά γεύματα, σνακ, brunch ή εορταστικά τραπέζια. 


Καλώς ορίσατε στον κόσμο της μαγειρικής με ατμό!


Δοχείο νερού

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το διαφορετικό χαρακτηριστικό αυτού του φούρνου είναι ότι ψήνει στον ατμό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένα δοχείο νερού το οποίο πρέπει να είναι γεμάτο για να λειτουργήσει σωστά ο φούρνος. Στη συνέχεια, η θερμότητα από τον φούρνο μετατρέπει το νερό σε ατμό.


Στους φούρνους ατμού της Electrolux, το δοχείο νερού βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της συσκευής. Εξαίρεση αποτελεί ο φούρνος SteamBake, στον οποίον βρίσκεται στην κοιλότητα στο κάτω μέρος του φούρνου. Σε κάθε περίπτωση, φροντίζετε να είναι γεμάτο προτού ξεκινήσετε το μαγείρεμα. 


Επίπεδα ατμού

Ένα ακόμα στοιχείο είναι τα διαφορετικά επίπεδα ατμού που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά το μαγείρεμα. Στους φούρνους Electrolux, έχουν τις εξής ονομασίες: Full Steam, Humidity High, Humidity Medium και Humidity Low. Σε γενικές γραμμές, τα διαφορετικά επίπεδα ατμού προορίζονται για τα εξής:


- Το Full Steam χρησιμοποιεί συνεχή ατμό για υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Ιδανικό για ελαφρύ ψήσιμο υλικών όπως λαχανικά, ρύζι, κουσκούς και θαλασσινά (ψάρια, μύδια και γαρίδες).


- Το Humidity High συνδυάζει καυτό αέρα με ατμό για φίνα πιάτα. Ιδανικό για φίνα πιάτα όπως κρέμες, φλαν, τερίνες και ψάρια.


- Το Humidity Medium συνδυάζει καυτό αέρα με ατμό για σιγανό μαγείρεμα. Ιδανικό για κρέας μπρεζέ ή ψητό ψάρι, καθώς και για ψήσιμο ψωμιού και γλυκά αρτοποιήματα.


- Το Humidity Low συνδυάζει καυτό αέρα με ατμό για ζουμερά και τραγανά φαγητά. Ιδανικό για κρέας, πουλερικά, ψάρια, ογκρατέν, σουφλέ, ψητά λαχανικά, αλλά και πίτες, μάφιν και μπισκότα.


Ο ατμός κάνει το καλό φαγητό ακόμα καλύτερο

Κάντε το αγαπημένο σας φαγητό ακόμα πιο νόστιμο χωρίς επιπλέον κόπο,, Χρησιμοποιήστε ατμό όταν ψήνετε λαχανικά, ψάρια, κρέας, ψωμί ή ακόμα και γλυκά, για να γίνουν τραγανά απ' έξω και ζουμερά από μέσα, γεμάτα γεύση και νοστιμιά. 


Ανακαλύψτε τους φούρνους SteamBoost


Καλώς ορίσατε

Συγχαρητήρια για την επιλογή του φούρνου ατμού! Είτε πρόκειται για νέα αγορά είτε έχετε τον φούρνο στην κατοχή σας εδώ και κάποιο καιρό, το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια υπέροχη λύση. Όταν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον ατμό, θα ανακαλύψετε από μόνοι σας τα πλεονεκτήματα. Παρ' όλα αυτά, θέλουμε κι εμείς με τη σειρά μας να σας δείξουμε γιατί ο ατμός είναι ιδανικός για κάθε μαγειρική απόπειρα: καθημερινά γεύματα, σνακ, brunch ή εορταστικά τραπέζια. 


Καλώς ορίσατε στον κόσμο της μαγειρικής με ατμό!