Οι βασικές αρχές της μαγειρικής με ατμό

Τελευταία ενημέρωση 14/10/2021 7:26 μμ

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας σεφ για να μαγειρέψετε στον ατμό. Είναι απλό! Το τραγανό ψήσιμο με ζουμερό εσωτερικό και τα τέλεια μαγειρεμένα λαχανικά δεν ήταν ποτέ πιο εύκολα. Φτιάξτε ακόμα και το πιο νόστιμο ρύζι, φακές και άλλα όσπρια.Ρύζι στον ατμό (Basmati, Paraboiled ή Jasmine)

Το μαγείρεμα ρυζιού στον φούρνο ατμού δεν είμαι μόνο απλό: δίνει και καλύτερο αποτέλεσμα. Το ρύζι θα γίνεται τέλειο κάθε φορά. Κάθε κόκκος είναι ομοιόμορφα μαγειρεμένος αλλά όχι παραβρασμένος, για ένα αφράτο αποτέλεσμα. Στο δίλημμα "ρύζι στον ατμό ή βρασμένο ρύζι", προτιμούμε τον ατμό. 


1 φλιτζάνι ρύζι με 1 φλιτζάνι νερό και μια πρέζα αλάτι είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεστε.


Βάλτε τα στο σωστό ταψάκι.


Μαγειρέψτε σε Full Steam στους 100°C για 20 λεπτά. Έτοιμο!


Φακές και άλλα όσπρια στον ατμό

Οι φακές έχουν την τάση να "λασπώνουν" όταν βράζουν στην κατσαρόλα. Αυτό όμως δεν θα συμβεί στον φούρνο ατμού, γιατί ο ατμός δεν παραβράζει τις φακές. Επίσης, οι φακές θα διατηρήσουν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους κατά το μαγείρεμα στον ατμό, καθώς δεν στεγνώνουν όπως γίνεται με το βράσιμο σε νερό.


Πώς να μαγειρέψετε τις φακές στον ατμό: 1 φλιτζάνι φακές με 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και μια πρέζα αλάτι είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεστε. Βάλτε τα στο σωστό ταψάκι. Μαγειρέψτε σε Full Steam στους 100°C για 13-15 λεπτά. Έτοιμες!


Πεντανόστιμα!

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια πολύ καλή μέθοδος για την προετοιμασία πολλών σιτηρών. Δεν απαιτείται κόπος και το αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Για παράδειγμα, δοκιμάστε κινόα, πλιγούρι και κουσκούς στον ατμό. Απλώς έχετε υπόψη ότι ο χρόνος μαγειρέματος για καθένα από αυτά είναι διαφορετικός. 


Ο ατμός κάνει ακόμα καλύτερο φαγητό

Κάντε το αγαπημένο σας φαγητό πιο νόστιμο χωρίς επιπλέον προσπάθεια. Χρησιμοποιήστε ατμό κατά το μαγείρεμα λαχανικών, ψαριών, κρέατος, ψωμιού και ακόμη επιδόρπια για να πάρετε τα τραγανή εξωτερικά και τα υγρά εσωτερικά γεμάτα γεύση.


Ανακαλύψτε τους φούρνους SteamBoost