Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καταλυτικού καθαρισμού στον Electrolux φούρνο σας

Τελευταία ενημέρωση 28/11/2023 10:24 πμ

Πείτε αντίο στο τρίψιμο για την απομάκρυνση των καμένων λιπών. Σε επιλεγμένα μοντέλα φούρνου Electrolux υπάρχουν καταλυτικές επιστρώσεις, οι οποίες κάνουν τον καθαρισμό μια εξαιρετικά εύκολη διαδικασία. Αυτή η επίστρωση αποτρέπει την περαιτέρω εισχώρηση των υπολειμμάτων και των λιπών στο εσωτερικό του φούρνου και απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τη διατήρηση της καθαριότητας στη συσκευή σας. 

Σε κάθε μοντέλο φούρνου ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του φούρνου σας για να δείτε τις λειτουργίες που έχετε και κάνουν πιο εύκολο τον καθαρισμό.

Τι είναι ο καταλυτικός καθαρισμός και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

Ορισμένα επιλεγμένα μοντέλα φούρνου διαθέτουν καταλυτικές επιστρώσεις. Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει πιο εύκολο τον καθαρισμό του φούρνου σας. Οι συγκεκριμένες επιστρώσεις απορροφούν τα λίπη, τα οποία ξεκολλούν όταν η θερμοκρασία του φούρνου φτάνει τους 250°C. Σε ορισμένους φούρνους οι επιστρώσεις υπάρχουν στα πλαϊνά τοιχώματα, στην οροφή και το πίσω μέρος της συσκευής, ενώ σε άλλους φούρνους υπάρχουν μόνο στο πίσω μέρος του φούρνου. Η καταλυτική επίστρωση έχει παρόμοια υφή με το γυαλόχαρτο και οι τροφές δεν μπορούν να παραμείνουν κολλημένες στην επιφάνεια όταν αυτή έχει θερμανθεί. Αυτό κάνει τον καθαρισμό του φούρνου πιο εύκολο.

Ορισμένα από τα μοντέλα φούρνου με καταλυτική επίστρωση διαθέτουν ένα ειδικό πρόγραμμα για καταλυτικό καθαρισμό, ενώ κάποια άλλα όχι. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορείτε να έχετε εύκολα καθαρό φούρνο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο με καταλυτική επένδυση

Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καταλυτικού καθαρισμού

Πριν από την έναρξη του καταλυτικού καθαρισμού

1. Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ και τα αφαιρούμενα στηρίγματα των σχαρών
2. Οι επιφάνειες του φούρνου που δεν έχουν καταλυτική επίστρωση πρέπει να καθαρίζονται με τον κλασικό τρόπο, με τη χρήση ενός καθαριστικού φούρνου και με σκούπισμα με ζεστό νερό. Για αυτήν την εργασία, συνιστάται η χρήση του καθαριστικού σπρέι της εταιρείας μας για φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων.

Σημείωση: Μην βάζετε ποτέ καθαριστικά απορρυπαντικά πάνω στις καταλυτικές επιστρώσεις.

Έναρξη του κύκλου καταλυτικού καθαρισμού

Επιλογή 1: Ο φούρνος σας διαθέτει ειδικό πρόγραμμα καταλυτικού καθαρισμού

1. Επιλέξτε CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) στο μενού και επιλέξτε CATALYTIC CLEANING (ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ)

2. Ενεργοποιήστε το πιέζοντας το σύμβολο μέχρι να εμφανιστεί η ένδειξη "CATA" στην οθόνη

3. Αφήστε να γίνει αυτοκαθαρισμός για μια ώρα

Επιλογή 2: Ο φούρνος σας δεν διαθέτει ειδικό πρόγραμμα καταλυτικού καθαρισμού

1. Ορίστε τη θερμοκρασία στους 250°C
2. Αφήστε να γίνει αυτοκαθαρισμός για μια ώρα

Μετά τον κύκλο Καταλυτικού Καθαρισμού

1. Σβήστε τον φούρνο

2. Όταν κρυώσει ο φούρνος, σκουπίστε το κάτω μέρος της κοιλότητας με ένα μαλακό πανί

3. Βάλτε τα στηρίγματα των σχαρών και τα αξεσουάρ στη θέση τους μέσα στον φούρνοΣημαντικό

  • Μην καθαρίζετε την καταλυτική επιφάνεια με σπρέι για τον φούρνο, διαβρωτικά καθαριστικά ή άλλους καθαριστικούς παράγοντες. Θα προκληθεί ζημιά στην καταλυτική επιφάνεια.
  • Λάβετε υπόψη ότι οι κηλίδες ή οι αποχρωματισμοί ενδέχεται να παραμείνουν μετά τον καθαρισμό, καθώς δεν επηρεάζονται από τις καταλυτικές ιδιότητες. Αυτό δεν θα επηρεάσει τον φούρνο.


Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και συστάσεις προγραμμάτων, καθώς και πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει τα πάντα για τη χρήση της λειτουργίας καταλυτικού καθαρισμού, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον φούρνο σας. Κάντε κλικ εδώ για μια επισκόπηση αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του φούρνου σας.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyElectrolux ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.