Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό στον Electrolux φούρνο σας

Τελευταία ενημέρωση 7/4/2023 8:48 πμ

Καθαρισμός με ατμό σε δράση στο φούρνο

Δεν χρειάζεται να αποφεύγετε πια τον καθαρισμό του φούρνου σας. Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού με ατμό του φούρνου σας αναλαμβάνει αυτήν την αποστολή για λογαριασμό σας, καθαρίζοντας αποτελεσματικά τη συσκευή. Διατηρήστε καθαρό τον φούρνο σας χωρίς κόπο χρησιμοποιώντας τακτικά το πρόγραμμα καθαρισμού με ατμό. 


Σε κάθε μοντέλο φούρνου ενδέχεται να υπάρχουν διαφορετικές λειτουργίες καθαρισμού για τη διευκόλυνση της διαδικασίας. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του φούρνου σας για να δείτε τις λειτουργίες που έχετε και κάνουν πιο εύκολο τον καθαρισμό.

Τι είναι ο καθαρισμός με ατμό και γιατί πρέπει να τον χρησιμοποιήσετε;

Ο καθαρισμός με ατμό είναι μια λειτουργία αυτοκαθαρισμού με την οποία είναι εξοπλισμένοι όλοι οι φούρνοι ατμού της εταιρείας μας. Με τον ατμό μαλακώνουν τα λίπη ή τα υπολείμματα, έτσι γίνεται πιο εύκολα ο καθαρισμός του φούρνου σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα καθαρισμού με ατμό, ανάλογα με τις ανάγκες σας για ελαφρύ ή πιο εντατικό καθαρισμό. 


Η χρήση του καθαρισμού με ατμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρείτε καθαρό το εσωτερικό του φούρνου σας, καθώς απομακρύνει τις καμένες τροφές από την επιφάνεια του φούρνου. Επιπλέον, ο καθαρισμός με ατμό είναι φιλικός προς το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιείται σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με άλλα προγράμματα καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο κύκλος καθαρισμού με ατμό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί εξαιρετικά υψηλή θερμότητα για μεγάλη χρονική διάρκεια. 


Όλοι οι φούρνοι με καθαρισμό ατμού έχουν ενσωματωμένες υπενθυμίσεις για να σας ειδοποιούν όταν απαιτείται καθαρισμός, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί άψογα η συσκευή σας. Οι υπενθυμίσεις μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται στο μενού ρυθμίσεων.

Πώς να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό

Πρoτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα καθαρισμού

1. Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κρύος

2. Αφαιρέστε όλα τα αξεσουάρ και τα αφαιρούμενα στηρίγματα των σχαρών

Ενεργοποίηση του προγράμματος καθαρισμού με ατμό

1. Γεμίστε το δοχείο νερού στη μέγιστη στάθμη

2. Επιλέξτε CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ) στο μενού

3. Επιλέξτε STEAM CLEANING (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟ) ή STEAM CLEANING PLUS (ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΤΜΟ PLUS)

  • Καθαρισμός με ατμό: Ελαφρύς καθαρισμός 30 λεπτών
  • Καθαρισμός με ατμό Plus: Κανονικός καθαρισμός 75 λεπτών – πριν ξεκινήσετε, ψεκάστε την κοιλότητα με απορρυπαντικό. Συνιστάται η χρήση του καθαριστικού σπρέι για φούρνους και φούρνους μικροκυμάτων


4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν ο φούρνος αρχίσει να κάνει έναν χαρακτηριστικό ήχο μπιπ ενώ το πρόγραμμα βρίσκεται σε λειτουργία, θα πρέπει να γεμίσετε ξανά το δοχείο νερο.

5. Ο ήχος ειδοποίησης ακούγεται όταν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καθαρισμού

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος καθαρισμού με ατμό

1. Σβήστε τον φούρνο

2. Όταν κρυώσει ο φούρνος, στεγνώστε την κοιλότητα με ένα μαλακό πανί και βάλτε ξανά στη θέση τους τα στηρίγματα των σχαρών και τα αξεσουάρ.


3. Αδειάστε το νερό που έχει μείνει στο συρτάρι νερού.

4. Αφήστε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το εσωτερικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

  • Αφήστε τον φούρνο να κρυώσει εντελώς προτού ξεκινήσετε το πρόγραμμα. Αν ο φούρνος είναι ζεστός, ο ατμός δεν θα ενεργήσει εξίσου γρήγορα.
  • Η λυχνία είναι σβηστή όσο αυτή η λειτουργία βρίσκεται σε εξέλιξη.


Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και συστάσεις προγραμμάτων, καθώς και πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει τα πάντα σχετικά με τη λειτουργία καθαρισμού με ατμό, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας στον φούρνο σας. Κάντε κλικ εδώ για μια επισκόπηση αναφορικά με τον καθαρισμό και τη συντήρηση του φούρνου σας.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyElectrolux ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.

Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη
Βρείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη

Βρείτε οδηγίες και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και επιλύστε οποιοδήποτε πρόβλημα για την συσκευή σας .