Πώς να χρησιμοποιήσετε το Steamify® στον φούρνο ατμού Electrolux

Τελευταία ενημέρωση 22/6/2023 11:04 πμ

Food cooked in steam inside steam oven

Θέλετε να μάθετε για το μαγείρεμα με ατμό, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ο οδηγός του Steamify® είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει. Το Steamify® κάνει πιο εύκολο από ποτέ το μαγείρεμα υγιεινών και νόστιμων γευμάτων στο σπίτι με ατμό. Θα βρείτε αυτήν τη λειτουργία σε επιλεγμένα μοντέλα φούρνου της Electrolux.

Τι είναι το Steamify® και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τα πολλαπλά οφέλη του μαγειρέματος στον ατμό. Το μαγείρεμα στον ατμό διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, τα χρώματα και τις γεύσεις. Τα γεύματά σας θα περιέχουν λιγότερα λίπη καθώς θα χρησιμοποιείτε λιγότερο λάδι και οι χυμοί των τροφίμων θα διατηρούνται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Όταν μαγειρεύετε με ατμό, να είστε σίγουροι ότι σας περιμένουν πιο υγιεινά γεύματα που έχουν διατηρήσει καλύτερα τα επίπεδα εσωτερικής υγρασίας τους.

Το Steamify® είναι μια λειτουργία που κάνει το μαγείρεμα στον ατμό πιο εύκολο από αυτό που μπορείτε να φανταστείτε. Χάρη στο Steamify®, δεν χρειάζεται να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύετε, αν έχετε συνηθίσει να μαγειρεύετε με θερμό αέρα ή στις πάνω και κάτω αντιστάσεις. Δεν χρειάζεται να βρείτε πώς και πότε θα προσθέτετε ατμό. Ο φούρνος σας προσθέτει τη σωστή ποσότητα ατμού την κατάλληλη χρονική στιγμή για εσάς. Το Steamify® μπορεί να αντικαταστήσει σχεδόν όλες τις κλασικές μαγειρικές συνήθειες σας και να δημιουργήσει για εσάς πιο νόστιμα γεύματα με ελάχιστη προσπάθεια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Steamify®

Απλώς επιλέξτε τη λειτουργία Steamify® και ρυθμίστε τη θερμοκρασία με τον συρόμενο διακόπτη στην οθόνη. Η θερμοκρασία που θα επιλέξετε πρέπει να είναι αυτή που χρησιμοποιείτε συνήθως για ψήσιμο με θερμό αέρα ή αυτή που υποδεικνύεται στη συνταγή που ακολουθείτε. Ανάλογα με τη θερμοκρασία που θα ρυθμιστεί, ο φούρνος ορίζει αυτόματα το επίπεδο ατμού για εσάς.

1. Πατήστε το εικονίδιο Steamify® στην οθόνη  

2. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία κάνοντας κλικ στη θερμοκρασία στην οθόνη. Σύρετε στη σωστή θερμοκρασία

3. Πατήστε START (ΕΝΑΡΞΗ) για να ξεκινήσετε το μαγείρεμα

4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να γεμίσετε το δοχείο με νερό, αν απαιτείται

5. Πατήστε OkΤο Steamify® θα προτείνει θερμοκρασία ακόμα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα που θέλετε να πετύχετε. Καθώς μετακινείτε τον συρόμενο διακόπτη για τη θερμοκρασία, ο φούρνος θα δείξει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε διαφορετικές θερμοκρασίες:

  • 50-100°C – Ατμός για ψήσιμο στον ατμό
  • 105-130°C – Ατμός για μαγειρευτά
  • 135-150°C – Ατμός για ελαφρύ ρόδισμα
  • 155-230°C – Ατμός για αρτοποιήματα/γλυκά και κρέαταPerson changing settings on steam oven

Συμβουλές και μυστικά

  • Όταν το ψήσιμο σε κάποιες συνταγές απαιτεί 135°C και πάνω, ρυθμίστε τον επιθυμητό χρόνο ψησίματος, για να μπορέσετε να αξιοποιήσετε πλήρως τη μαγειρική διαδικασία πολλαπλών βημάτων του Steamify®
  • Όταν χρησιμοποιείτε τον ατμό για ελαφρύ ρόδισμα και ρυθμίζετε το χρονόμετρο, η λειτουργία γκριλ ανάβει αυτόματα τα τελευταία λεπτά για ένα ελαφρύ ρόδισμα
  • Όταν χρησιμοποιείτε ατμό για αρτοποιήματα/γλυκά και κρέατα, και ρυθμίζετε το χρονόμετρο, οι κάτω αντιστάσεις ανάβουν τα τελευταία λεπτά για ένα τραγανό αποτέλεσμα στο κάτω μέρος.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει πληροφορίες για τη λειτουργία Steamify®, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το μαγείρεμα με ατμό.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyElectrolux ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.