Ψήστε καλύτερο ψωμί στον ατμό

Τελευταία ενημέρωση 15/5/2020 1:13 μμ

Ανακαλύψτε πώς ο ατμός μπορεί να απογειώσει τα αρτοποιήματά σας. Ο φούρνος ατμού δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για το φούσκωμα της ζύμης και δίνει στο ψωμί σας τραγανή κρούστα και αφράτη ψίχα.Πηγαίνετε το ψήσιμο ψωμιού στο επόμενο επίπεδο

Ο φούρνος ατμού ανοίγει έναν νέο κόσμο πεντανόστιμου, αφράτου ψωμιού με τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Η επιτυχία ξεκινάει ήδη από το φούσκωμα της ζύμης, καθώς ο ατμός δημιουργεί ομοιόμορφη θερμοκρασία, ιδανική για να φουσκώσει η ζύμη σας. Την ώρα του ψησίματος, ο ατμός δημιουργεί την τραγανή κρούστα καθώς σχηματίζει μια υγρή επιφάνεια στο ψωμί, διατηρώντας παράλληλα την υγρασία στο εσωτερικό του σε ιδανικά επίπεδα. 


Φούσκωμα ζύμης

Η χρήση ατμού για το φούσκωμα της ζύμης είναι μια υπέροχη ιδέα, καθώς η θερμοκρασία είναι ιδανική και ομοιόμορφη για αυτήν τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα και πιο ομοιόμορφα. Συνιστάται για κάθε είδους ζύμη, αλλά ειδικά για ζυμωτό ψωμί, καθώς η ζύμη θα είναι πιο φουσκωμένη αλλά όχι τόσο πυκνή όσο όταν η ζύμη φουσκώνει σε θερμοκρασία δωματίου. 


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ατμό για το πρώτο αλλά σίγουρα όχι για το δεύτερο φούσκωμα. Όταν οι φρατζόλες ή τα ατομικά ψωμάκια φουσκώνουν, ο ατμός βοηθά στο να γίνει το ψωμί πιο ανάλαφρο, με περισσότερο αέρα στο εσωτερικό του. Η θερμοκρασία ποικίλλει, αλλά 25-30°C είναι μια καλή θερμοκρασία. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη είναι η θερμότητα, τόσο πιο γρήγορα θα φουσκώσει η ζύμη. Και δεν χρειάζεται να καλύπτετε τη ζύμη όταν φουσκώνει μέσα στον φούρνο ατμού. (Την επόμενη φορά που θα ψήσετε ψωμί, δοκιμάστε τη λειτουργία "Dough Proving".) 


Ψήσιμο

Μάθετε πώς μπορείτε να ψήνετε με ατμό στον φούρνο. Το ψήσιμο ψωμιού στον φούρνο είναι εξαιρετικά απλό και με υπέροχο αποτέλεσμα. Η χρήση ατμού στην αρχή της διαδικασίας ψησίματος κάνει ακόμα πιο τραγανή την κρούστα του ψωμιού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο ατμός (ουσιαστικά, το νερό) δημιουργεί μια υγρή επιφάνεια, χάρη στην οποία το ψήσιμο γίνεται πιο ομοιόμορφο. 


Στη συνέχεια, όταν ολοκληρώνετε με ξηρή θερμότητα, η υγρή επιφάνεια γίνεται ακόμα πιο τραγανή από ό,τι αν είχατε χρησιμοποιήσει μόνο ξηρή θερμότητα από την αρχή. Επίσης, ο ατμός βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο εσωτερικό του ψωμιού. Το στεγνό και συμπαγές ψωμί είναι πια παρελθόν. (Αν χρησιμοποιείτε κάποιον φούρνο ατμού, δοκιμάστε τη λειτουργία "Bread Baking".)


Ψήστε ψωμί αξιώσεων στο σπίτι σας

Φτιάξτε κορυφαίο ψωμί με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι φούρνοι SteamBake χρησιμοποιούν ατμό για το φούσκωμα της ζύμης, έτσι η διόγκωση γίνεται γρήγορα και ομοιόμορφα, για πιο αφράτη και υγρή ψίχα. Για μια τελική πινελιά τελειότητας, προστίθεται κλασική ξηρή θερμότητα για να γίνει η κρούστα τραγανή και χρυσαφένια.


Ανακαλύψτε τους φούρνους SteamBake μας