Σημάδια σκουριάς στα μαχαιροπίρουνα

Τελευταία ενημέρωση 10/7/2020 11:16 πμ«Ανοξείδωτο ατσάλι» το οποίο δεν είναι ανοξείδωτο

Το ατσάλι που είναι γνωστό ως «ανοξείδωτο ατσάλι» είναι πολύ ανθεκτικό στη σκουριά. Το μέταλλο δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια, που ονομάζεται «στρώμα οξειδίου». Αν η επιφάνεια έχει φθαρεί, π.χ. όταν ένα μαχαίρι έχει γρατζουνιστεί, το οξυγόνο από το περιβάλλον θα δημιουργήσει άμεσα ένα νέο προστατευτικό στρώμα. Όμως, κάποιες ουσίες μπορούν να φθείρουν και να διασπάσουν το προστατευτικό στρώμα χωρίς να επιτρέψουν την αναγέννησή του. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνουν ισχυρές και όξινες τροφές όπως είναι το αλάτι, το λεμόνι, το ξίδι, η κέτσαπ και η μαγιονέζα. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων που περιέχουν οξέα ή χλωρίνη μπορούν επίσης να διασπάσουν το προστατευτικό στρώμα.

  • Μην αφήνετε μαχαιροπίρουνα που είναι καλυμμένα με τροφές μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Ξεβγάζετε τα μαχαιροπίρουνα προτού τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων ή ξεκινήστε τον κύκλο πρόπλυσης αν το πλυντήριο πιάτων δεν χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα. Η σκουριά στο ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας γυαλιστικό ατσαλιού.

Πιάτα ή μαχαιροπίρουνα με μέρη που δεν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι

Για παράδειγμα, οι κόφτες τυριών ή αυγού με μια διαβρωμένη χορδή. Αν τα μαχαιροπίρουνα ή άλλα εργαλεία από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν εκτεθεί σε οξέα από φρούτα, οξικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή αλάτι για εκτεταμένο χρονικό διάστημα, η σκουριά μπορεί να επεκταθεί

  • Μην τοποθετείτε αυτά τα αντικείμενα ή εξαρτήματα στο πλυντήριο πιάτων.

Η πλαστική επίστρωση των καλαθιών έχει φθαρεί

Η πλαστική επίστρωση του καλαθιού του πλυντηρίου πιάτων είναι πολύ γερή. Είναι ανθεκτική στα χημικά των απορρυπαντικών των πλυντηρίων πιάτων και στα χτυπήματα. Όμως, μπορεί να φθαρεί με μηχανικό τρόπο, από κοψίματα και γδαρσίματα στην πλαστική επίστρωση, τα οποία προκαλούνται από μακριές κοφτερές λεπίδες που τοποθετούνται στο καλάθι. Όπου υπάρχει οπή στην πλαστική επίστρωση, θα απελευθερωθεί σκουριά από το μεταλλικό πλαίσιο των καλαθιών.

  • Αντικαταστήστε τα καλάθια για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα.

Σωλήνες νερού κατασκευασμένοι από διάφορα μέταλλα

  • Οι σωλήνες νερού που φτάνουν στο πλυντήριο πιάτων μπορούν να είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά, όπως γαλβανισμένο ατσάλι, χαλκό και ορείχαλκο. Τα διαφορετικά μέταλλα ενδέχεται να αντιδράσουν μεταξύ τους, δημιουργώντας διάβρωση στους σωλήνες. Η διάβρωση θα οδηγήσει τελικά σε σκουριά στο νερό που πάει στο πλυντήριο πιάτων.
  • Επικοινωνήστε με έναν υδραυλικό για να ελέγξει την παροχή νερού στο πλυντήριο πιάτων.

Επιπλέουσα σκουριά

Όταν υπάρχει σκουριά στο πλυντήριο πιάτων, αυτή «επιπλέει» κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Για αυτό και ονομάζεται «επιπλέουσα σκουριά». Η επιπλέουσα σκουριά μπορεί να επικαθίσει οπουδήποτε στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες σε πορσελάνη, που μοιάζουν με σκουριά. Αυτή είναι η επιπλέουσα σκουριά, η οποία «προσγειώθηκε» σε ένα πιάτο, για παράδειγμα.

  • Η επιπλέουσα σκουριά που έχει επικαθίσει εντός των εξαρτημάτων του πλυντηρίου πιάτων πρέπει να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας  καθαριστικό συσκευών.
  1. Τοποθετήστε  καθαριστικό συσκευών στη θήκη απορρυπαντικού και ξεκινήστε τον εντατικό κύκλο.
  2. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, αφήστε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων ανοιχτή μέχρι να στεγνώσει εντελώς το εσωτερικό της συσκευής.
  • Η επιπλέουσα σκουριά που έχει επικαθίσει στα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα μπορεί να αφαιρεθεί με τη χρήση γυαλιστικού για μεταλλικά.
Προγραμματισμός Ραντεβού
Προγραμματισμός Ραντεβού

Βρίσκεστε στο μέρος όπου μπορουμε να σας προσφέρουμε επισκευή σταθερή τιμής από τους τεχνικούς της Electrolux.