Πώς να πλένετε τα ρούχα σας για να διατηρείται αναλλοίωτο το χρώμα τους

Τελευταία ενημέρωση 14/5/2020 3:02 μμ

Τα χρωματιστά μπορούν να ξεθωριάσουν και να χάσουν τη ζωντάνια τους πιο γρήγορα σε σχέση με τα σκούρα ή τα λευκά ρούχα. Όμως, αν τα πλένετε με ειδικό πρόγραμμα και μαλακτικό, θα διατηρήσετε τα αγαπημένα σας χρωματιστά αναλλοίωτα για μεγαλύτερο διάστημα.


1. Μπορείτε να πλένετε μαζί χρωματιστά και λευκά;

Συνιστάται να χωρίζετε τα ρούχα σας βάσει χρώματος: τα έντονα χρωματιστά (όπως μοβ, κόκκινα και πορτοκαλί) μπορούν να πλένονται μαζί, το ίδιο και τα έντονα μπλε και πράσινα. Τα λευκά πλένονται ξεχωριστά. Αν κάποιο ρούχο δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα χρώματα του χρωματικού κύκλου, πλύντε το στο χέρι.


2. Φροντίζετε τους λεκέδες

Για κάποιους λεκέδες απαιτείται λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή: ελέγξτε εκ των προτέρων την ετικέτα του ρούχου και απλώστε λίγη ποσότητα υγρού απορρυπαντικού στην περιοχή του λεκέ και βουτήξτε το απαλά μέσα σε νερό. Αποφύγετε προγράμματα με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, γιατί ενδέχεται να σφραγίσουν τους λεκέδες ή να βγάλουν το χρώμα τους σε άλλα ρούχα.


3. Όταν δεν είστε σίγουροι, πλύντε από την ανάποδη

Γυρίζετε πάντα τα ρούχα σας από την ανάποδη για να αποφεύγετε η τριβή των ινών και φροντίζετε να αφήνετε κενό ανάμεσα στα ρούχα που φορτώνετε και στο επάνω μέρος του κάδου, ίσο τουλάχιστον με την παλάμη σας. Επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία, ήπιο ή μεσαίο κύκλο πλύσης (μέγιστο 30).


Πώς να πλένετε τα ρούχα χωρίς να ξεθωριάζουν τα χρώματα

Το σύστημα ColourCare καθαρίζει το νερό, έτσι το απορρυπαντικό έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το ήπιο αλλά σχολαστικό καθάρισμα διατηρεί τα χρώματα των ρούχων σας τόσο ζωντανά όσο την ημέρα που τα αγοράσατε. Το μυστικό βρίσκεται στο νερό. Ένα μοναδικό σύστημα φιλτραρίσματος που απομακρύνει τα βλαβερά μεταλλικά στοιχεία και τις ακαθαρσίες, για έναν πιο ήπιο αλλά σχολαστικό καθαρισμό. Τα αποτελέσματα έχουν προκύψει από δοκιμή διάρκειας χρωμάτων που πραγματοποιήθηκε σε πολυέστερ για 50 κύκλους πλύσης στους 30 βαθμούς. Χάρη στο ColourCare, πλύση με την πλύση, τα χρώματα δεν ξεθωριάζουν.