Πώς να διατηρήσετε το φαγητό σας φρέσκο περισσότερο στο ψυγείο

Τελευταία ενημέρωση 30/10/2020 8:43 πμ


Το να διατηρείτε το φαγητό σας φρέσκο στο ψυγείο σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο διατήρησής τους για περισσότερο χρόνο.


Πώς να διατηρήσετε τα σπαράγγια φρέσκα

Αποφύγετε να στεγνώσουν τα σπαράγγια. Κρατήστε τη λαστιχένια ταινία στη δέσμη και κόψτε περίπου 1 ίντσα από τα άκρα. Τοποθετήστε τα σπαράγγια όρθια σε ένα ποτήρι που περιέχει μια ή δύο ίντσες νερό και καλύψτε χαλαρά με μια πλαστική σακούλα. Θα παραμείνουν τραγανές για έως και 7 ημέρες.


Πώς να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες

Οι πατάτες θέλουν να αποθηκεύονται σε δροσερό (10-20c) και υγρό περιβάλλον. Μια συμβουλή είναι να αποθηκεύετε τις πατάτες σας σε καφέ χαρτί ή διάτρητες πλαστικές σακούλες μακριά από το φως για να δημιουργήσετε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον. Μην αποθηκεύετε τις πατάτες σας δίπλα στα κρεμμύδια, καθώς τα αέρια που εκπέμπουν το καθένα θα προκαλέσει την αποσύνθεση του άλλου. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα και θα διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκες για περισσότερο.Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το αβοκάντο

Τα αβοκάντο - πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο καθώς το κρύο σταματά τη διαδικασία ωρίμανσης. Κρατήστε τα πρώτα στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να ωριμάσουν. Θα πρέπει να διαρκούν 7-10 ημέρες μετά την ψύξη. Κορυφή συμβουλή: Εάν βιάζεστε, βάλτε τα σε μια πλαστική σακούλα, στον πάγκο, για να επιταχύνετε την ωρίμανση.


Πώς να διατηρήσετε τα αυγά σας φρέσκα

Για να διατηρήσετε τα αυγά σας πιο φρέσκα στο ψυγείο σας, φροντίστε να τα αποθηκεύσετε στον αρχικό περιέκτη για να διατηρήσετε την υγρασία και άλλους ρύπους. Τα αυγά αποθηκεύονται καλύτερα σε δροσερά περιβάλλοντα περίπου 4-20c. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, τα αυγά σας θα παραμείνουν φρέσκα για περίπου 3-5 εβδομάδες στο ψυγείο σας.Πώς να διατηρήσετε φρέσκο το μπρόκολο

Μπρόκολο - αποθηκεύεται καλύτερα στο ψυγείο στο συρτάρι λαχανικών. Φυλάξτε το σε κλειστή πλαστική συσκευασία (όπως δεμένη πλαστική σακούλα) για να διαρκέσει περισσότερο. Διατηρήθηκε σωστά θα πρέπει να διαρκέσει 7-14 ημέρες. Αν θέλετε να παγώσετε φρέσκο μπρόκολο, στη συνέχεια κόψτε το σε φλοράρ, καθαρίστε τα σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά, ψύξτε αμέσως σε κρύο / παγωμένο νερό, στραγγίξτε και αποθηκεύστε σε αεροστεγή συσκευασία. Θα πρέπει να διαρκέσουν 3-6 μήνες.


Πώς να διατηρήσετε τη σαλάτα φρέσκια

Η σαλάτα διατηρείται επίσης καλύτερα στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας με την υγρασία να είναι υψηλή - αυτό ισχύει για όλα τα φυλλώδη πράσινα. Εάν δεν έχετε ελέγχους υγρασίας - πλύνετε το μαρούλι, τυλίξτε το με χαρτοπετσέτες και σφραγίστε σε ένα δοχείο.Ο ήρωας συρταριών λαχανικών

Το συρτάρι λαχανικών ή το τραγανό είναι ο ήρωας για φρέσκα προϊόντα, λαχανικά και νόστιμα φρούτα. Το crisper έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρησή τους καλή και φρέσκια, διασφαλίζοντας χαμηλό μεταβολισμό λαχανικών, χαμηλή απώλεια νερού και χαμηλό κίνδυνο ασθένειας από παθογόνα (μούχλα κλπ.)

  • Τι να φυλάξετε στο συρτάρι λαχανικών: μαρούλι / σαλάτα λαχανικών, καρότα, φασολάκια, μπρόκολο, μανιτάρια
  • Μην φυλάσσετε στο συρτάρι λαχανικών (λόγω εσφαλμένης θερμοκρασίας αποθήκευσης): πάπρικα / πιπεριές, ντομάτες, αγγούρι, μπανάνα, εξωτικά φρούτα (μάνγκο, ανανά), πεπόνια, μελιτώματα, καρπούζι


Υγρασία - ένα βασικό στοιχείο

Η σωστή υγρασία στο συρτάρι είναι το κλειδί για να μην στεγνώσουν τα φρέσκα προϊόντα σας. Αναζητήστε τη δυνατότητα ρύθμισης της υγρασίας στο συρτάρι σας μέσω αεραγωγού, τροχού, κουμπιών κ.λπ. Θυμηθείτε ότι η παραγωγή αγαπά πολύ υψηλή υγρασία.