MAKE IT LAST

MAKE IT LAST

Χαρίστε στα ρούχα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με τη σειρά Electrolux PerfectCare, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι ρούχων χωρίς κανένα απολύτως ελάττωμα καταλήγουν στα σκουπίδια. Ο τρόπος με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τα ρούχα μας έχει σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και η μείωση της απόρριψης ρούχων είναι κάτι που μπορούμε και επιβάλλεται να πράξουμε εδώ και τώρα. Γι' αυτόν τον λόγο, έχουμε δημιουργήσει συσκευές πλυντηρίων που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής των ρούχων μας και δεν επιβαρύνουν περαιτέρω τον πλανήτη μας.

Γιατί οι 30 είναι οι νέοι 40 βαθμοί στο πλύσιμο

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν να εφαρμόζουν μια πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση ως προς το πλύσιμο των ρούχων, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι στις χαμηλές θερμοκρασίες δεν αφαιρούνται οι οσμές και οι λεκέδες. Χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογία πλυσίματος, οι 30 βαθμοί θα είναι εξίσου αποτελεσματικοί με τους 40 βαθμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα τα χρώματα για περισσότερο χρονικό διάστημα και με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας.

Λιγότερες πλύσεις, περισσότερος ατμός

Ο πλήρης κύκλος πλύσης είναι συχνά εντελώς περιττός, ειδικά όταν το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γρήγορο φρεσκάρισμα. Με τη χρήση του ατμού, εξοικονομείτε νερό ενώ παράλληλα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του ρούχου, αλλά και του πλανήτη. Ένα επιπλέον συν της χρήσης ατμού είναι ότι τα ρούχα βγαίνουν λιγότερο τσαλακωμένα και γλιτώνετε χρόνο από το σιδέρωμα.

Πολλά από τα πλυντήρια και στεγνωτήρια της Electrolux διαθέτουν το πρόγραμμα Steam Refresh, το οποίο περιποιείται με ατμό τα ρούχα, είτε στο τέλος ενός κύκλου είτε όποτε εσείς θελήσετε να φρεσκάρετε τα ρούχα σας.

"Η χρήση των προγραμμάτων ατμού της Electrolux είναι ένας εύκολος τρόπος για να φρεσκαριστούν τα ρούχα που δεν χρειάζονται πλήρες πλύσιμο. Λιγότερες πλύσεις σημαίνει ρούχα με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, άρα λιγότερο επιβαρυμένος πλανήτης."

Γυναίκα που στέκεται πάνω σε βράχο φορώντας τζιν

Επτά εύκολοι τρόποι για βιώσιμο πλύσιμο

Οι περισσότεροι κατανοούν τα οφέλη της διατήρησης των υφασμάτων, ωστόσο, 5 στους 10 δεν γνωρίζουν πώς να τα πλένουν με βιώσιμο τρόπο. Το πλύσιμο των ρούχων με βάση τις συνήθειές μας είναι αρκετά κοινή πρακτική, όμως, κάνοντας κάποιες μικροαλλαγές στη διαδικασία, μπορούμε να ωφελήσουμε το περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ανακαλύψτε συμβουλές σχετικά με το βιώσιμο πλύσιμο των ρούχων στη σελίδα Συμβουλές Make it Last

 

Κομψό πλυντήριο ρούχων Electrolux
30 βαθμοί

ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Το πλύσιμο των ρούχων στους 30 αντί στους 40 βαθμούς μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 35%.

 • Εικονίδιο με σταγόνες νερού
  Εξοικονομήστε νερό

  Χρησιμοποιήστε ατμό για να φρεσκάρετε τα ρούχα όταν δεν χρειάζονται πλήρες πλύσιμο και εξοικονομήστε περισσότερα από 40 λίτρα νερού ανά κύκλο πλύσης.

 • εικονίδιο απορρυπαντικού
  Απορρυπαντικό

  Χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό για το πλύσιμο των χρωματιστών ρούχων, καθώς οι σκόνες περιέχουν ορισμένους λευκαντικούς παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ξεθώριασμα.

 • εικονίδιο μαλακτικού
  Μαλακτικό

  Χρησιμοποιείτε μαλακτικό, καθώς αυξάνει την ισχύ των ινών και τις βοηθά να διαρκούν περισσότερο.

 • Autodosing εικονίδιο
  Σωστή δοσολογία

  Φροντίζετε να βάζετε σωστή δόση απορρυπαντικού ανάλογα με τη σκληρότητα του νερού και των όγκο των άπλυτων ρούχων. Η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα και να φθείρει τις ίνες, ενώ η προσθήκη λιγότερης ποσότητας μπορεί να κάνει τα ρούχα θαμπά ή γκρι με την πάροδο του χρόνου.

 • εικονίδιο ατμού
  Πρόγραμμα Steam Refresh

  Χρησιμοποιήστε ατμό για να φρεσκάρετε τα ρούχα όταν δεν χρειάζονται πλήρες πλύσιμο. Η χρήση ατμού επίσης μειώνει το τσαλάκωμα στα ρούχα, λειτουργεί δηλαδή ως μια πιο βιώσιμη λύση αντί του σιδερώματος.

 • εικνίδιο με υφάσματα
  Πρόγραμμα Outdoor

  Βάλτε τα ρούχα ειδικού σκοπού στο στεγνωτήριο, καθώς έτσι αποκαθίσταται η ενεργή μεμβράνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ρούχα με μεγαλύτερη διάρκεια αλλά και καλύτερη απόδοση.

Διατηρήστε τα ρούχα σας με το AutoDose

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας απορρυπαντικού μπορεί να φθείρει τις ίνες των ρούχων σας και καθώς το βάρος των άπλυτων ρούχων και ο τύπος νερού της περιοχής σας παίζουν κι αυτά ρόλο στην εξίσωση, η υπόθεση της σωστής δόσης περιπλέκεται. Η επιλογή της δόσης από την ίδια τη συσκευή μπορεί να είναι ο πιο βολικός τρόπος για να βοηθήσουμε τον πλανήτη.

Για να γίνει πιο εύκολα αυτό, πολλά πλυντήρια της Electrolux διαθέτουν τη λειτουργία AutoDose, η οποία επιλέγει αυτόματα τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού.

Πείτε αντίο στην υπερθέρμανση με ένα βιώσιμο στεγνωτήριο

Τα σύγχρονα στεγνωτήρια επαναχρησιμοποιούν τον θερμό αέρα που δημιουργείται μέσα τους, μειώνοντας παράλληλα τη θερμοκρασία που απαιτείται για την επίτευξη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Επίσης, γνωρίζατε ότι χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία μπορείτε να βάζετε στο στεγνωτήριο ευαίσθητα υφάσματα, όπως μαλλί και μετάξι;

Πολλά πλυντήρια και στεγνωτήρια της Electrolux διαθέτουν ειδικά προγράμματα για ρούχα ειδικού σκοπού και υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Θήκη UniversalDose

Το UniversalDose είναι μια μοναδική θήκη που έχει σχεδιαστεί για τις κάψουλες PODS® και χρησιμοποιεί προσαρμοσμένους εκτοξευτήρες νερού για να μαλακώσουν, να διατρηθούν και να διαλυθούν πλήρως τα PODS® μέσα στη θήκη, ενεργοποιώντας τα ταχύτερα κατά 60%, σε σύγκριση με την τοποθέτησή τους στον κάδο. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται επιπλέον ισχύς για την αφαίρεση των λεκέδων σε γρήγορους κύκλους πλύσης της 1 ώρας και με κρύο νερό.*

*Εσωτερική δοκιμή χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα μίας ώρας 30°C για βαμβακερά, συγκρίνοντας τα PODS® στη θήκη UniversalDose με τα PODS® στον κάδο.

Η σειρά PerfectCare

Γνωρίστε το πιο προηγμένο σύστημα πλύσης μας μέχρι σήμερα. Η συλλογή PerfectCare είναι κορυφαία από άποψη σύγχρονης σχεδίασης, τεχνολογίας και φροντίδας ρούχων.