ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θεσπίσει ένα μεταρρυθμιστικό κανονισμό για να ενθαρρύνει τη χρήση πιο αποδοτικών και βιώσιμων οικιακών συσκευών. H AEG δηλώνει έτοιμη να υιοθετήσει τους νέους κανόνες της ΕΕ και τη νέα οπτική ταυτότητα των ετικετών ενεργειακής απόδοσης. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει ομάδες προϊόντων, όπως πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και ψυγεία, συμπεριλαμβανομένων των συντηρητών κρασιών.

Οι νέες ετικέτες θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες στην ΕΕ, τόσο online όσο και στα φυσικά καταστήματα, από την 1η Μαρτίου 2021.

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Από τον Νοέμβριο του 2020, όλα τα νέα προϊόντα της Electrolux θα έχουν δύο ετικέτες. Η μία θα περιέχει τις τρέχουσες ταξινομήσεις και η άλλη θα αναφέρει κλάση ενεργειακής απόδοσης από το A έως το G, δηλαδή τη νέα σήμανση που θα τεθεί σε ισχύ το 2021. Συνεπώς, ενδέχεται να αποκτήσετε ένα προϊόν με δύο ενεργειακές ετικέτες. Η νέα ενεργειακή ετικέτα με τον κώδικα QR θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2021 και μέχρι την εν λόγω ημερομηνία μπορεί να παραβλεφθεί.

Η ενεργειακή απόδοση της συσκευής που μόλις αγοράσατε παραμένει ως έχει. Το μόνο που αλλάζει είναι η κλάση, δηλαδή το γράμμα που αναγράφεται στην ενεργειακή ετικέτα, όχι η απόδοση του προϊόντος.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ

Η νέα σήμανση είναι πιο σύνθετη, με νέα στοιχεία απόδοσης, πιο αυστηρές απαιτήσεις σε ζητήματα οικολογικής σχεδίασης και νέα μέθοδο δοκιμής.

 • παλιά ενεργειακή ετικέτα
  1
  Κλίμακα τρέχουσας ετικέτας, A+++ - D

  Η τρέχουσα ετικέτα διαθέτει 4 κατηγορίες A, από A έως A+++, και αυτή είναι η τάξη στην οποία ανήκουν σήμερα τα περισσότερα προσφερόμενα προϊόντα της αγοράς. Αυτή η κατηγοριοποίηση δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς δεν υπάρχει σαφής κλίμακα υψηλής, μεσαίας και χαμηλής ενεργειακής απόδοσης.

 • Νέα ενεργειακή ετικέτα
  2
  Κλίμακα νέας ετικέτας, A-G

  Η παραπάνω εικόνα αποτελεί ένα παράδειγμα μιας πιθανής ισοδύναμης εκδοχής της νέας ενεργειακής ετικέτας (κλάση B) για μια συσκευή που μέχρι πρόσφατα κατηγοριοποιούνταν στην κλάση A+++. Η ενεργειακή απόδοση καθεαυτή δεν αλλάζει, ωστόσο, αλλάζει η κλίμακα και οι νέες χαμηλότερες κλάσεις εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ως αποδοτικές σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα πρότυπα. Με αυτήν την προσέγγιση, επίσης, υπάρχει περιθώριο εξέλιξης στην κορυφή της κλίμακας, καθώς εμφανίζονται ολοένα και πιο αποδοτικές τεχνολογίες.

Η δέσμευσή μας για βιώσιμη διατροφή

Εργαζόμαστε για να καταστήσουμε τη βιώσιμη διατροφή ως την πρώτη επιλογή του καθενός. Με το σχεδιασμό λύσεων για την προστασία της ποιότητας των τροφίμων, φιλοδοξία μας είναι να επιτρέψουμε σε όλους να απολαύσουν μια υγιεινή διατροφή και μια αειφόρο ζωή.

Η δέσμευσή μας για βιώσιμη πλύση

Αναμφίβολα, η συνεχής προσπάθειά μας να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας των συσκευών μας και να τις καταστήσουμε πιο ενεργειακά αποδοτικές είναι ένας τρόπος να συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών. Βέβαια, υπάρχουν πολλά περισσότερα που αφορούν τα προϊόντα μας, πέρα από την ενέργεια. Διαμορφώνουμε την ζωη προς το καλύτερο, επιδιώκοντας να επιτύχουμε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2030. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα ρούχα σας να διαρκούν δύο φορές περισσότερο, βελτιώνοντας τις τεχνολογίες μας, ελαττώνοντας τη χρήση νερού και μειώνοντας, κατά το ήμισυ, τις επιπτώσεις που έχουν οι συσκευές μας στο περιβάλλον.

Εξερευνήστε τα προϊόντα κουζίνας που προσφέρουν πολλά περισσότερα από ενεργειακή απόδοση

Συντήρηση τροφίμων

Η σειρά συντήρησης φροντίζει την ποιότητα των τροφίμων, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης τους και προωθώντας έναν πιο βιώσιμο τρόπο διατροφής.

Προστατεύουμε την ποιότητα των τροφίμων με τη διαμόρφωση περιβάλλοντος με σταθερή θερμοκρασία, σωστή υγρασία και σφραγιζόμενα τμήματα στις συσκευές μας.

 • Ακτινίδιο και γκρέιπφρουτ
  300 Series ColdSense

  Η διάρκεια ζωής των τροφίμων παρατείνεται και η γεύση προστατεύεται από τη σταθερή θερμοκρασία και την κατά 40% ταχύτερη προσαρμογή της θερμοκρασίας προς τα κάτω σε σχέση με τους τυπικούς μηχανισμούς ελέγχου.

 • Δύο μήλα
  600 Series TwinTech® No frost

  Ελαχιστοποιήστε τη μαζική σπατάλη τροφίμων κατά 60% και μειώστε την αλλοίωση των τροφίμων με τα προηγμένα συστήματα διπλής ψύξης TwinTech® No Frost που διατηρούν το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας και προστατεύουν το περιεχόμενο του ψυγείου σας.

Νέα εικονίδια απόδοσης συντήρησης τροφίμων

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Ετήσια κατανάλωση ενέργειας, κιλοβατώρες/έτος.
Δ. Το άθροισμα του όγκου αποθήκευσης σε θαλάμους κατεψυγμένων τροφών.
Ε. Το άθροισμα του όγκου αποθήκευσης σε θαλάμους νωπών τροφών.
ΣΤ. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

Πλυντήριο πιάτων

Η σειρά φροντίδας πιάτων και μαγειρικών σκευών διαθέτει δυνατότητες προσαρμογής και βοηθά στην πραγματοποίηση πιο βιώσιμων επιλογών.

Το QuickSelect καθοδηγεί τον χρήστη σε επιλογές που χρησιμοποιούν λιγότερους πόρους, όπως νερό και ενέργεια.

 • Πλυντήριο πιάτων με AirDry
  300 Series AirDry

  Εξοικονομήστε ενέργεια αξιοποιώντας τη φυσική ροή του αέρα - το στέγνωμα δεν γίνεται με λειτουργία της φτερωτής. Θα επωφεληθείτε από 3 φορές καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τα συστήματα κλειστής πόρτας.

 • Πλυντήριο πιάτων με SatelliteClean
  600 Series SatelliteClean®

  Έως και 3 φορές καλύτερη κάλυψη νερού από τα τυπικά συστήματα, για πιάτα που αστράφτουν από καθαριότητα χωρίς περιττή σπατάλη νερού. 

 • Πλυντήριο πιάτων με QuickSelect
  600 Series QuickSelect

  Δείτε σημαντικές πληροφορίες για το επιλεγμένο πρόγραμμα και έτσι κάντε πιο φιλικές για το περιβάλλον επιλογές.

 • Πλυντήριο πιάτων με MaxiFlex
  700 Series MaxiFlex

  Ένας πανέξυπνος συνδυασμός συρταριών και διαχωριστικών βοηθά στη μεγιστοποίηση της χωρητικότητας του πλυντηρίου σας, οδηγώντας παράλληλα σε εξοικονόμηση νερού και ενέργειας.

Νέα εικονίδια απόδοσης πλυντηρίων πιάτων

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους Eco.
Δ. Ονομαστική χωρητικότητα για ατομικά σερβίτσια στο πρόγραμμα Eco.
Ε. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
ΣΤ. Κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Ζ. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

Εξερευνήστε τα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων που προσφέρουν πολλά περισσότερα απο ενεργειακή απόδοση

Στόχος για το 2030: Να διπλασιαστεί ο χρόνος διατήρησης των ρούχων, μειώνοντας στο μισό τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Δείχνοντας τεχνικές καλύτερης φροντίδας για τα ρούχα, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να παρατείνουν το διάστημα αξιοποίησης των ρούχων τους, μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκύπτει από τη φροντίδα τους.

Πλυντήριο ρούχων

Τα πλυντήρια ρούχων της σειράς PerfectCare διαθέτουν προγράμματα που όχι μόνο καθαρίζουν, αλλά διατηρούν την αίσθηση και τη φόρμα των υφασμάτων, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ρούχων.

 • ένας πατέρας διαβάζει με το παιδί
  600 Series AutoDose

  Η δοσολογία ακριβείας απορρυπαντικού AutoDose βοηθά τα λευκά να παραμένουν αστραφτερά και τα χρώματα να διατηρούν τη ζωντάνια τους. Η κατάργηση της σπατάλης απορρυπαντικού συνεπάγεται τη χρήση καθαριστικών ουσιών με σεβασμό προς το περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα

 • άντρας με πράσινο πουκάμισο
  700 Series SteamCare System

  Προσθέστε ατμό στο τέλος της πλύσης για λιγότερα τσαλακώματα. Εναλλακτικά, επιλέξτε το πρόγραμμα FreshScent για να χρησιμοποιηθεί ατμός και να φρεσκάρετε τα ρούχα σας. Έτσι, θα εξοικονομήσετε περισσότερα από 40 λίτρα νερού ανά κύκλο. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ευαίσθητα ρούχα βάρους 1 κιλού με το πρόγραμμα FreshScent σε σύγκριση με το πρόγραμμα για Ευαίσθητα ρούχα. Μάθετε περισσότερα

 • Woman in flower shop
  Σύστημα ColourCare 900 Series

  Τα χρώματα δεν ξεθωριάζουν με καθαρό νερό σε χαμηλότερες θερμοκρασίες*. Η παράταση της διάρκειας ζωής των ρούχων κατά επιπλέον 9 μήνες συμβάλλει στη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα απορριμμάτων και νερού κατά περίπου 20–30% για το καθένα από αυτά*. *Πηγή: www.wrap.org.uk. Μάθετε περισσότερα

Νέα εικονίδια απόδοσης πλυντηρίων ρούχων

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Σταθμισμένη κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους.
Δ. Ονομαστική χωρητικότητα στο πρόγραμμα Eco.
Ε. Κλάση απόδοσης στυψίματος-στεγνώματος.
ΣΤ. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
Ζ. Σταθμισμένη κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Η. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.

Πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων

Τα πλυντήρια-στεγνωτήρια ρούχων της σειράς PerfectCare έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί για συνδυαστική χρήση. Απολαύστε το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχατε με τη χρήση δύο διαφορετικών συσκευών.

 • Δύο άνθρωποι περπατούν στο δάσος
  Σύστημα SteamCare 700 Series

  Χρησιμοποιήστε ατμό και φρεσκάρετε ακόμα και τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως το κασμίρ, χάρη στην ειδική μέθοδο δημιουργίας ατμού: μέσα στον κάδο, για ακόμα πιο απαλή φροντίδα. Η μέγιστη θερμοκρασία που θα χρησιμοποιείται στα υφάσματα δεν θα υπερβαίνει ποτέ τους 40C. Μάθετε περισσότερα

 • Γυναίκα που αγοράζει λαχανικά
  Σύστημα DelicateCare 900 Series

  Τα ρούχα δεν εκτίθενται σε υπερβολική ή επιζήμια θερμότητα, άρα η διάρκεια ζωής τους είναι μεγαλύτερη. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 45% ενέργεια χρησιμοποιώντας ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο ρούχων με αντλία θερμότητας σε σχέση με ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο με συμπύκνωση υδρατμών. (*Με τη χρήση κύκλου πλύσης και στεγνώματος). Μάθετε περισσότερα

Νέα εικονίδια απόδοσης πλυντηρίων-στεγνωτηρίων ρούχων

Α. Νέος κώδικας QR. Με δυνατότητα σάρωσης με τη χρήση smartphone για την προβολή περισσότερων πληροφοριών.
Β. Κλάση ενεργειακής απόδοσης.
Γ. Σταθμισμένη κατανάλωση ενέργειας ανά 100 κύκλους.
Δ. Σταθμισμένη κατανάλωση νερού ανά κύκλο.
Ε. Κλάση απόδοσης στυψίματος-στεγνώματος.
ΣΤ. Ονομαστική χωρητικότητα στο πρόγραμμα Eco.
Ζ. Διάρκεια του προγράμματος Eco.
Η. Εκπομπές αερομεταφερόμενου ακουστικού θορύβου.