Από τη Σουηδία, με αποστολή τη βιώσιμη διαβίωση

Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός και όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Η υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου διαβίωσης είναι ένα από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οικιακές συσκευές με καλύτερη ενεργειακή απόδοση, οι οποίες έχουν όχι μόνο περιβαλλοντικά οφέλη αλλά μπορούν και να σας εξοικονομήσουν χρήματα μακροπρόθεσμα. Στην Electrolux, δημιουργούμε καινοτομίες που ξεχωρίζουν σήμερα και διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο. Στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να ζείτε τη ζωή σας με έναν πιο βιώσιμο τρόπο, αλλά και να δημιουργήσουμε βελτιωμένες και βιώσιμες λειτουργικές διεργασίες, με συγκεκριμένα ορόσημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Βήματα προόδου για έναν πιο βιώσιμο τρόπο διαβίωσης

 • Ένα ψυγείο electrolux σχεδιασμένο για τη συντήρηση τροφίμων που δείχνει φρέσκα λαχανικά
  Θερμοκρασία ακριβείας για καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων

  Ο ψυγειοκαταψύκτης 700 GreenZone βελτιώνει τη διατήρηση των τροφίμων χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας και τα αποδοτικά ανοίγματα εξαερισμού. Έτσι, παρατείνεται η φρεσκάδα των τροφίμων και μειώνεται η σπατάλη τους.

 • Ένα τζιν μπουφάν που βρίσκεται στην παραλία και αντιπροσωπεύει τη φιλική προς το περιβάλλον διαβίωση
  Μείωση της απελευθέρωσης μικροϊνών πλαστικού

  Με μια μικρή προσπάθεια από εσάς, το φίλτρο για τις μικροΐνες πλαστικού συμβάλλει στη μείωση του όγκου των μικροϊνών πλαστικού που εισέρχονται στο ακάθαρτα νερά του πλυντηρίου ρούχων όταν πλένονται συνθετικά ρούχα.

 • An energy-efficient stick vacuum cleaner from Electrolux in a living room
  Εξοικονομήστε ενέργεια με τη λειτουργία Auto της ασύρματης σκούπας σας

  Στη σειρά Electrolux EcoLine, οι ασύρματες σκούπες 700 και 800 Series συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας όταν χρησιμοποιείται η λειτουργία Auto. Επίσης, είναι κατασκευασμένες από μερικώς ανακυκλωμένα πλαστικά μέρη.

Μέχρι το τέλος του 2022, η Electrolux μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 82% στις λειτουργίες της σε σχέση με το 2015.

Electrolux EcoLine

Κατανοούμε ότι η επιλογή πιο βιώσιμων, ενεργειακά αποδοτικών οικιακών συσκευών είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.

Γι' αυτό δημιουργήσαμε τη σειρά Electrolux EcoLine. Η Electrolux EcoLine περιλαμβάνει επιλογές από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές συσκευές μας. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα: από πλυντήρια ρούχων και πιάτων μέχρι κλιματιστικά και καθαριστές αέρος.

Το 98% του ηλεκτρισμού που χρησιμοποιείται στις παγκόσμιες δραστηριότητες προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές

Ο Όμιλος Electrolux ενεργεί προνοητικά για να πετύχει τον στόχο της 100% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2025.

Η ηλεκτρική ενέργεια αντιστοιχεί στο 60% της συνολικής χρήσης ενέργειας για τον Όμιλο Electrolux και αποτελεί κομβικό παράγοντα για την πορεία της εταιρείας προς την εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων στις λειτουργίες της έως το 2030 και σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας έως το 2050.

 • Μια πράσινη ηλεκτρική σκούπα Electrolux κατασκευασμένη με 50% ανακυκλωμένα πλαστικά
  Ηλεκτρική σκούπα με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό

  Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική σκούπα Clean 600. Μια εξαιρετικά βιώσιμη επιλογή, κατασκευασμένη από έως και 50% ανακυκλωμένο πλαστικό, χωρίς συμβιβασμούς στην αποτελεσματικότητά της.

 • Το εσωτερικό ενός ψυγείου Electrolux κατασκευασμένο με 70% ανακυκλωμένα πλαστικά εσωτερικά χιτώνια
  Ψυγείο με εσωτερικές επιφάνειες από 70% ανακυκλωμένο πλαστικό

  Εξερευνήστε τα καινοτόμα ψυγεία 600-700 series με εσωτερικές επιφάνειες από 70% ανακυκλωμένο πλαστικό, τα οποία θέτουν τον πήχη για μια πιο βιώσιμη σχεδίαση ψυγείων.

Άλλα θέματα βιωσιμότητας που μας ενδιαφέρουν

 • Καθαρά ρούχα κρεμασμένα σε σχάρα ρούχων, πλυμένα στους 30 βαθμούς για εξοικονόμηση ενέργειας
  Έκθεση για την αλήθεια για το πλύσιμο των ρούχων (The Truth About Laundry)

  Δείτε τη μελέτη μας για τη συμπεριφορά σχετικά με το πλύσιμο των ρούχων: Το πλύσιμο στη χαμηλότερη θερμοκρασία των 30°C, η χρήση πιο ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και η χρήση ατμού για το φρεσκάρισμα των ρούχων έχουν καταλυτική σημασία για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και για την αντιμετώπιση της θέρμανσης του πλανήτη.

 • Μαγείρεμα φαγητού σε εστία electrolux που προβάλλει την καθημερινή βιώσιμη ζωή
  Electrolux FoodFoundation

  Το Electrolux Food Foundation επενδύει σε ζητήματα διατροφής και βιωσιμότητας. Ελπίζουμε να αποτελέσουμε πηγή έμπνευσης για πιο βιώσιμες μαγειρικές παρασκευές και δίνουμε τη στήριξή μας σε όσους το χρειάζονται μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα και προγράμματα αρωγής. Μέχρι και σήμερα, το Foundation έχει δουλέψει με πάνω από 150.000 άτομα.

 • Διάφορα είδη λαχανικών σε ένα τραπέζι για καλύτερη διατροφή και βιώσιμη ζωή
  11ετές πρόγραμμα Better Living

  Το 11ετές πρόγραμμα Better Living της Electrolux εστιάζει στην παγκόσμια βιωσιμότητα, με 100 εξελισσόμενες δράσεις στις κατηγορίες Καλύτερη Διατροφή, Φροντίδα για τα Ρούχα, Οικιακό Περιβάλλον και Εταιρική δραστηριότητα έως το 2030, προχωρώντας προς έναν πιο βιώσιμο κόσμο.