100 χρόνια καλύτερης ζωής

100 χρόνια καλύτερης ζωής

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον

Η Electrolux, που ιδρύθηκε στη Σουηδία το 1919 από τον επιχειρηματία Axel Wenner-Gren, διαμορφώνει μια καλύτερη ζωή εδώ και 100 χρόνια, επανεφεύροντας τη γεύση, φροντίδα και ευεξία των καταναλωτών μας. Αυτή είναι η ιστορία μας.

Ένας αιώνας επανεφεύρεσης του ευ ζην στο σπίτι

Η Electrolux ιδρύθηκε με σκοπό να κάνει τις ηλεκτρικές σκούπες ελαφρύτερες και ευκολότερες στη χρήση, προωθώντας τις σε όλο τον κόσμο ως εργαλείο βελτίωσης της υγείας και της υγιεινής. Από την καινοτομία του ιδρυτή Axel Wenner-Gren που έβαλε δρομείς στην ηλεκτρική σκούπα Μοντέλο V, έως την πρώτη σκούπα-ρομπότ στον κόσμο, αυτό το ταξίδι συνεχίζεται.

Ένας αιώνας επανεφεύρεσης της φροντίδας των υφασμάτων

Το πλυντήριο έχει ανακηρυχτεί η μεγαλύτερη εφεύρεση της βιομηχανικής επανάστασης, λόγω του αντίκτυπου που είχε στον ρόλο των γυναικών στην κοινωνία. Με συνεισφορές όπως ενδεικτικά την επανάσταση που έφερε το "floating wing" πλυντήριο στη δεκαετία του 1940, η Electrolux επέτρεψε στους καταναλωτές να επενδύουν χρόνο σε ό,τι έχει πραγματικά σημασία, είτε αυτό είναι η εκπαίδευση είτε να περνούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με την οικογένειά τους.

Ένας αιώνας επανεφεύρεσης των γευστικών εμπειριών

H δημιουργία απολαυστικών γαστρονομικών εμπειριών υπήρξε πάντα η κινητήρια δύναμη πίσω από τις καινοτομίες μας στην κουζίνα. Σε όλη την ιστορία μας, έχουμε αντλήσει έμπνευση από τη μοναδική επαγγελματική μας κληρονομιά για να το κάνουμε πράξη. Ο πρωτοποριακός επεξεργαστής τροφίμων Assistent και οι φούρνοι CombiSteam είναι μόνο μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.

product exhibition

Electrolux Assistent: ξεχωριστή, σκανδιναβική σχεδίαση 

Το 1939, η Electrolux ανέθεσε στον Σουηδό σχεδιαστή και μηχανικό, Alvar Lenning, το καθήκον να μετατρέψει μια επαγγελματική συσκευή κουζίνας σε ένα μικρότερο, πιο συμπαγές μηχάνημα που θα ήταν κατάλληλο για οικιακή χρήση. Λίγοι είχαν υποψιαστεί ότι ο επεξεργαστής τροφίμων Electrolux Assistent θα γινόταν ένα από τα μακροβιότερα προϊόντα της εταιρείας, αναγνωρισμένο τόσο για την αξιοπιστία όσο και για τη σχεδίασή του.

Το επαναστατικό μοντέλο V

Το μοντέλο V είχε δρομείς που του επέτρεπαν να ολισθαίνει στο πάτωμα του σπιτιού για να απορροφά αποτελεσματικά τη σκόνη και τη βρομιά, παρόλο που ήταν μικρότερο και σημαντικά ελαφρύτερο από τους όρθιους προγόνους του. Ήταν ο ίδιος ο Wenner-Gren ο οποίος είχε καταλήξει στην ιδέα των δρομέων. Το γεγονός ότι η συσκευή ήταν άξιος εκπρόσωπος του νέου βιομηχανικού σχεδίου της εποχής, με το πνεύμα του Γερμανικού αρχιτέκτονα Peter Behrens, ήταν ένα ακόμα συν. 

Παγκόσμια πρωτοπορία: "H στρογγυλή κονσέρβα"

Το πλυντήριο πιάτων D10, με το ψευδώνυμο "Η στρογγυλή κονσέρβα", παρουσιάστηκε το 1959. Είναι το πρώτο πλυντήριο πιάτων παγκοσμίως. Σε μια εποχή που οι περισσότερες κουζίνες δεν ήταν προσαρμοσμένες στα οικιακά πλυντήρια πιάτων, αυτό μπορούσε να εγκατασταθεί στις περισσότερες κουζίνες χωρίς να χρειάζονται σημαντικές εργασίες μετατροπής.