Έξυπνες οικιακές συσκευές για πιο εύκολη καθημερινότητα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν τα οφέλη ενός σπιτιού με συνδεδεμένες λειτουργίες. Έξυπνες οικοσυσκευές, όπως φούρνοι, ψυγεία, καθαριστές αέρος και ηλεκτρικές σκούπες, μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας στο σπίτι και να απλοποιήσουν την καθημερινή ρουτίνα σας. Ελάτε να δούμε μαζί μερικά από τα οφέλη που προσφέρουν οι συσκευές με δυνατότητες σύνδεσης. 


A man looking at his phone and cooking vegetables on a hob

Έξυπνες οικοσυσκευές κουζίνας 

Λένε ότι στην κουζίνα χτυπάει η καρδιά του σπιτικού. Επομένως, είναι φυσικό και επόμενο να αποτελεί το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε τη διαμόρφωση ενός πιο έξυπνου, πιο αποδοτικού σπιτιού. Όταν έχετε συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στην κουζίνα σας, σημαίνει ότι έχετε πάντα τον έλεγχο στα χέρια σας, ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι.  

Τα οφέλη του εξ αποστάσεως ελέγχου των συσκευών της κουζίνας 

Ας υποθέσουμε ότι βιάζεστε να πάτε τα παιδιά στο σχολείο και μετά να πάτε στη δουλειά σας. Ενώ είστε καθ' οδόν, αναρωτιέστε αν θυμηθήκατε να κλείσετε την εστία αφού φτιάξατε πρωινό. Εδώ έρχεται να σας σώσει η τεχνολογία συνδεδεμένης λειτουργίας. Όταν έχετε έξυπνη εστία, μπορείτε να κάνετε έναν γρήγορο έλεγχο και να την κλείσετε αμέσως, αν χρειαστεί. Έτσι, ξενοιάζετε και έχετε ένα πιο ασφαλές οικιακό περιβάλλον. 

Έξυπνα ψυγεία, καταψύκτες και εστίες που εξοικονομούν ενέργεια και διατηρούν τα τρόφιμα φρέσκα και θρεπτικά 

Το κλείσιμο της εστίας σας εξ αποστάσεως είναι ένα από τα πολλά οφέλη των έξυπνων οικοσυσκευών κουζίνας. Μια έξυπνη εστία μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα τη θερμοκρασία για να μειωθεί ο κίνδυνος υπερβολικού κοχλάσματος. Έτσι, εξοικονομείται ενέργεια και μπορείτε να μαγειρεύετε τέλεια γεύματα.  

Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε προτάσεις για συνταγές με βάση τα υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι. Φανταστείτε πώς θα είναι να μπορείτε να ανακαλύπτετε νέες, ενδιαφέρουσες συνταγές, χωρίς να χρειάζεται να ξεφυλλίζετε αμέτρητα βιβλία συνταγών για να πάρετε έμπνευση. Θα είναι σαν να έχετε τον δικό σας βοηθό στην κουζίνα.  

Με έναν έξυπνο ψυγειοκαταψύκτη στην κουζίνα, θα έχετε ακόμα ένα όφελος στη ζωή σας στο σπίτι. Χάρη στην αυτόματη προσαρμογή των ρυθμίσεων υγρασίας και θερμοκρασίας, ο έξυπνος ψυγειοκαταψύκτης σας θα διασφαλίζει ότι υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για την αποθήκευση των τροφίμων σας. Τα τρόφιμα θα διατηρούνται για περισσότερο διάστημα, ενώ παράλληλα θα εξοικονομείτε ενέργεια, πράγμα εξαιρετικά ωφέλιμο για την τσέπη σας αλλά και για τον πλανήτη.  

Έξυπνοι φούρνοι για μια ευχάριστη μαγειρική εμπειρία 

Όσοι μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας φούρνο, γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι χρειάζεται ώρα για να προθερμανθεί και δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις με σιγουριά ότι η θερμοκρασία είναι σωστή και ακριβής. Τώρα οι κατά προσέγγιση υπολογισμοί στη μαγειρική είναι πια παρελθόν όταν χρησιμοποιείτε έναν έξυπνο φούρνο. Με τη χρήση αισθητήρων, η θερμοκρασία του φούρνου προσαρμόζεται αυτόματα, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη κάμερα, μπορείτε να ελέγχετε το ψήσιμο και να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι κάθε φορά εξαιρετικό.  

Μπορείτε επίσης να ανοίγετε τον έξυπνο φούρνο σας πριν φύγετε από τη δουλειά και να ξεκινάτε το μαγείρεμα μόλις φτάσετε σπίτι, διευκολύνοντας έτσι την ετοιμασία του γεύματός σας και μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για να ετοιμαστεί το φαγητό.   

Ο έξυπνος φούρνος προσαρμόζει αυτόματα τη θερμοκρασία, ώστε να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια γίνεται κατά το ψήσιμο. Θα σβήσει ακόμα και εντελώς και θα αφήσει το φαγητό να τελειώσει το ψήσιμό του με την υπολειπόμενη θερμότητα. Δεν εξοικονομείτε μόνο ενέργεια, αλλά δεν ξεχνάτε και ποτέ να κλείσετε τον φούρνο.  

Αναβαθμίστε τη ρουτίνα περιποίησης των ρούχων σας με ένα έξυπνο σύστημα 

Ας είμαστε ειλικρινείς: το πλύσιμο των ρούχων είναι για πολλούς αγγαρεία. Με την αναβάθμιση του πλυντηρίου ρούχων και του στεγνωτηρίου σας, θα φροντίζετε καλύτερα τα ρούχα σας, αλλά και η όλη διαδικασία θα σας φαίνεται πιο εύκολη. Χάρη στις έξυπνες οικιακές συσκευές, το πλύσιμο των ρούχων δεν θα σας κάνει να βαρυγκομάτε. Στην ουσία, εκτός από το γέμισμα και το άδειασμα του κάδου, δεν θα χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτα άλλο. 

Πλύντε εύκολα τα ρούχα σας 

Αφού γεμίσετε τον κάδο, η επιλογή του σωστού προγράμματος μπορεί να μοιάζει περίπλοκη. Πόσο βρόμικα είναι τα ρούχα; Πότε θα είναι έτοιμη η πλύση; Μήπως να βάλω έναν κύκλο πρόπλυσης; Όταν έχετε έξυπνο πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο, δεν χρειάζεται να πηγαίνετε στα τυφλά. 
 
Η συσκευή σας θα επιλέξει το καλύτερο πρόγραμμα πλύσης με βάση το χρώμα, το υλικό και το επίπεδο βρομιάς των ρούχων σας. Χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα πλύσης, μπορεί να πλένει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και να χρησιμοποιεί λιγότερο απορρυπαντικό. Έτσι, διασφαλίζεται ότι έχετε καθαρά ρούχα που διατηρούνται για περισσότερο καιρό.  

Το έξυπνο πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε εκ των προτέρων την ώρα που θέλετε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, για να μην χρειάζεται να περιμένετε ή για να μην αφήνετε νωπά ρούχα να παραμένουν μέσα στον κάδο για πολλή ώρα.  

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων σάς ενημερώνουν πότε πρέπει να κάνετε εργασίες συντήρησης και σας δείχνουν βήμα προς βήμα τι και πώς πρέπει να γίνει. Η αναβάθμιση σε έξυπνες συσκευές πλυσίματος κάνει την περιποίηση των ρούχων εύκολη υπόθεση. 

Έξυπνες οικοσυσκευές για να βελτιώσετε τη ζωή του σπιτιού και της οικογένειάς σας  

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το σπίτι σας καθαρό και τακτοποιημένο. Ωστόσο, δουλειές όπως το σκούπισμα συνήθως παραγκωνίζονται για να γίνουν το Σαββατοκύριακο, όταν θέλετε να κάνετε και άλλα πράγματα.  

Φανταστείτε πώς θα ήταν αν γυρνούσατε σε ένα φρέσκο και καθαρό σπίτι, κάθε μέρα. Η χρήση των λειτουργιών συνδεσιμότητας της σκούπας, του καθαριστή αέρος και του κλιματιστικού σάς επιτρέπει να έχετε πάντα ένα πεντακάθαρο σπίτι. 

Αφήστε την έξυπνη σκούπα να κάνει όλη τη δουλειά για εσάς 

Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας σκουπίζοντας όλο το σπίτι. Χάρη στις έξυπνες οικιακές συσκευές, μπορείτε να προγραμματίζετε όποτε θέλετε την έναρξη της καθαριότητας, ενώ εσείς περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας.  

Καθαρός αέρας, κάθε μέρα 

Κάθε μέρα, εισπνέετε κατά μέσο όρο 22.000 αναπνοές, οι περισσότερες από τις οποίες γίνονται μέσα στο σπίτι σας. Είναι σημαντικό για την υγεία σας να φροντίζετε ο αέρας που αναπνέετε να είναι καθαρός και χωρίς σκόνη, γύρη και ιούς.  

Με έναν έξυπνο καθαριστή αέρος, έχετε όλα τα οφέλη του καθαρού αέρα και λαμβάνετε άμεσα ειδοποιήσεις, σε περίπτωση που αυξηθούν ξαφνικά οι ρυπογόνες ουσίες στον αέρα.  

Όταν έρχεται η άνοιξη, πολλοί από εμάς υποφέρουμε από αλλεργίες. Ένας έξυπνος καθαριστής αέρος μειώνει την ποσότητα γύρης στο σπίτι σας, διευκολύνοντας έτσι τον ύπνο και την εισπνοή αέρα.  

Ένας έξυπνος καθαριστής αέρος μπορεί επίσης να καταπραΰνει τα προβλήματα με το άσθμα και να βοηθήσει τα μέλη της οικογένειάς σας να μην αρρωστήσουν εύκολα μειώνοντας τα ιογενή σωματίδια στον αέρα. Ο καθαριστής αέρος θα σας ειδοποιήσει άμεσα, αν υπάρξει ξαφνική αύξηση σε επιβλαβή σωματίδια, για παράδειγμα λόγω βιομηχανικής πυρκαγιάς σε κοντινή απόσταση. Έτσι, μπορείτε να κλείσετε γρήγορα τα παράθυρα και το σύστημα εξαερισμού, για να φροντίσετε για την ασφάλεια των αγαπημένων σας προσώπων. 

Διαχείριση των έξυπνων οικοσυσκευών σας 

Έχουμε συνηθίσει να χειριζόμαστε τις οικιακές συσκευές μας, όπως τους φούρνους και τις ηλεκτρικές σκούπες, πατώντας απευθείας κουμπιά επάνω τους. Φυσικά, αυτό μπορείτε και πάλι να το κάνετε. Ωστόσο, οι έξυπνες οικιακές συσκευές προσφέρουν επίσης αρκετούς τρόπους για να τις χειριζόμαστε εξ αποστάσεως και να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε, ακόμα και όταν δεν είμαστε κοντά.  

Η εφαρμογή της Electrolux σάς δίνει τον πλήρη έλεγχο των έξυπνων οικοσυσκευών σας 

Πολλές έξυπνες συσκευές διαθέτουν μια ειδική εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε εύκολα από το App Store ή το Google Play. Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για τις συνδεδεμένες οικιακές συσκευές της Electrolux εδώ στο Apple Store ή εδώ από το Google Play. 

Η εφαρμογή σάς δίνει επίσης όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη συσκευή σας, μπορείτε να ελέγχετε την κατάσταση της συσκευής, να τη χειρίζεστε από όπου και αν βρίσκεστε, να βλέπετε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και πολλά άλλα.  

Έτσι, φροντίζετε να είναι η συσκευή σας σε άψογη κατάσταση, περιορίζοντας τον κίνδυνο κακής απόδοσης ή της ανάγκης για επισκευές. 

Χειριστείτε τις συσκευές του σπιτιού με τη φωνή σας 

Καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν έξυπνους βοηθούς όπως το Google Home, σας δίνεται η δυνατότητα να χειρίζεστε τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού με τη φωνή σας.  

Πολλές συσκευές μπορούν να συνδεθούν με τον έξυπνο βοηθό σας, ο οποίος σας επιτρέπει να βάλετε σε λειτουργία τη σκούπα ή τον έξυπνο φούρνο σας με μια απλή φωνητική εντολή. Αντί να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας, μπορείτε απλώς να πείτε στις συσκευές σας τι να κάνουν, εύκολα και γρήγορα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν είστε απασχολημένοι με κάτι άλλο ή είστε έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι. Δείτε πώς ο Βοηθός Google λειτουργεί με τις συσκευές της Electrolux.  

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη 

Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε πώς ένα σπίτι με συνδεδεμένες συσκευές μπορεί να αλλάξει ριζικά την καθημερινότητά σας. Οι έξυπνες οικοσυσκευές στην κουζίνα, όπως οι έξυπνοι φούρνοι και τα έξυπνα ψυγεία, μειώνουν τον χρόνο και την ενέργεια που καταναλώνεται για το μαγείρεμα. Από την άλλη, οι έξυπνες συσκευές για πλύσιμο και στέγνωμα των ρούχων μειώνουν την περιττή φθορά στα ρούχα σας.  
 
Μαζί με άλλα οφέλη, όπως την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συσκευών μας ακόμα και όταν είμαστε εκτός σπιτιού, οι έξυπνες οικιακές συσκευές διαμορφώνουν ένα πιο καθαρό, πιο ασφαλές περιβάλλον για τις οικογένειές μας και φέρνουν καινοτομία και αποδοτικότητα στις δουλειές της καθημερινότητας.