Φροντίδα για ευαίσθητα ρούχα: πώς να πλένετε τα μεταξωτά και τα λινά 

Είναι βασική προϋπόθεση να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο πλυσίματος των μεταξωτών, των λινών ή άλλων ευαίσθητων υφασμάτων για τη διατήρηση της εμφάνισής τους και την παράταση της διάρκειας ζωής τους. Είτε πρόκειται για το αγαπημένο σας μεταξωτό πουκάμισο είτε για το πολυφορεμένο σας λινό παντελόνι, θα βρείτε συμβουλές για το πώς να πλένετε τα μεταξωτά, τα λινά και άλλα υφάσματα, όπως το μαλλί, για να διασφαλίζετε ότι φροντίζετε αυτά τα ρούχα με τον τρόπο που χρειάζονται και τους αξίζει.  

Silk blouses in a wardrobe

Φροντίδα υφασμάτων με τον κύκλο πλύσης για ευαίσθητα 

Ο κύκλος πλύσης για ευαίσθητα είναι η απόλυτη λύση για εύθραυστα είδη στη σύγχρονη ρουτίνα περιποίησης των ρούχων. Διασφαλίζει ότι τα υφάσματά σας βγαίνουν από το πλυντήριο σε άριστη κατάσταση. Δείτε γιατί ο κύκλος για τα ευαίσθητα είναι η έξυπνη λύση για την μακροήμερευση των ρούχων σας και του περιβάλλοντος: 

 • Ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως μετάξι, λινό και μαλλί, και τα περιποιείται με ιδιαίτερη φροντίδα 
 • Αυτός ο κύκλος χρησιμοποιεί πιο κρύο νερό και ήπια ανάδευση για να καθαρίζει τα ρούχα σας αποτελεσματικά, χωρίς να προκαλεί περιττή φθορά 
 • Αυτός ο κύκλος είναι γρήγορος και αποδοτικός, ενώ η ομαλή περιστροφή του έχει σχεδιαστεί για να καταπονεί λιγότερο τα υφάσματα, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής των ρούχων σας 
 • Είναι ιδανικός για ρούχα που χρειάζονται πιο ήπια μεταχείριση, ενώ αποτελεί επίσης έξυπνη επιλογή για νοικοκυριά που θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, βελτιστοποιώντας τη φροντίδα των υφασμάτων σπαταλώντας λιγότερη ενέργεια σε πιο κρύα θερμοκρασία νερού 

Τα οφέλη της χρήσης του κύκλου πλύσης για τα ευαίσθητα 

Η φροντίδα των ρούχων σας δεν πρέπει να είναι αγγαρεία. Ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κάνει πιο εύκολο το πλύσιμο των ρούχων, διασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη φροντίδα για τα ρούχα σας. Μάθετε πώς ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα μπορεί να είναι η έξυπνη επιλογή για τις ανάγκες περιποίησης των ρούχων σας. 

 • Είναι ήπιος με τα ρούχα σας: Ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα έχει σχεδιαστεί για να περιποιείται με προσοχή τα ρούχα σας. Κάθε ρούχο καθαρίζεται με σκοπό να διατηρηθεί η ακεραιότητα, το χρώμα και η υφή του υφάσματος. Αυτό σημαίνει ότι το αγαπημένο σας μεταξωτό πουκάμισο ή δαντελένιο φόρεμα θα είναι τόσο όμορφο όσο την ημέρα που το αγοράσατε. 
 • Εξοικονομεί χρόνο: Τα νοικοκυριά της σύγχρονης εποχής είναι πιο πολυάσχολα από ποτέ. Το πλύσιμο των ευαίσθητων στο χέρι είναι χρονοβόρο και, αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια, μια αγγαρεία. Γιατί να αφιερώσετε τόσες ώρες σε μούλιασμα, ξέβγαλμα και στέγνωμα, όταν ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά με μοντέρνα τεχνολογία; Ο κύκλος για τα ευαίσθητα ενός πλυντηρίου είναι ένα βοήθημα που σας εξοικονομεί χρόνο στην πολυάσχολη ζωή σας. 
 • Εξοικονομεί ενέργεια: Ο κύκλος πλύσης για τα ευαίσθητα σχεδιάζεται για να εξοικονομεί ενέργεια και χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και ενέργεια από τους τυπικούς κύκλους πλύσης. 

Φροντίδα για τα ευαίσθητα ρούχα σας: ξεκινήστε διαβάζοντας τις ετικέτες 

Ξεκινήστε με ένα απλό αλλά σημαντικό βήμα τη φροντίδα των ρούχων σας: διαβάστε τις ετικέτες φροντίδας. Αυτές οι ετικέτες είναι ο οδηγός σας για να διατηρήσετε τη μακροζωία και την ποιότητα των ρούχων σας. Σας δίνουν οδηγίες για τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πλύνετε, να στεγνώσετε και να σιδερώσετε τα ρούχα σας. 

Μπορεί να παρατηρήσετε στις ετικέτες σε ευαίσθητα ρούχα και πλεκτά την αναγραφή "πλύσιμο στο χέρι" ή "στεγνό καθάρισμα". Αυτές οι υποδείξεις είναι σημαντικές, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο ρούχων σας.  

Ωστόσο, αυτές οι αναγραφές δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα είδη χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Χάρη στις σύγχρονες εξελίξεις στα πλυντήρια ρούχων και τα απορρυπαντικά, έχετε πλέον την ευελιξία να φροντίζετε τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως το μαλλί και το μετάξι, χωρίς να τα πλένετε στο χέρι. 

Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων είναι πλέον εξοπλισμένα με ειδικές ρυθμίσεις για διαφορετικούς τύπους υφασμάτων. Για παράδειγμα, τα μάλλινα πρέπει να πλένονται πάντα στους ειδικούς κύκλους, ενώ τα μεταξωτά πλένονται καλύτερα σε ήπιους κύκλους.  
 
Αυτές οι εξειδικευμένες ρυθμίσεις, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες και οι επιλογές προσαρμοσμένου στεγνώματος σάς δίνουν τη δυνατότητα να πλένετε στο πλυντήριο με σιγουριά ακόμα και τα πιο ευαίσθητα είδη. Ξεκινώντας από την ετικέτα φροντίδας, διασφαλίζετε ότι όλα τα ρούχα φροντίζονται σωστά και ότι διατηρούν το σχήμα, τα χρώματα και την υφή τους. 

Πώς να πλένετε τα μεταξωτά για να διατηρείται η απαλότητα και η γυαλάδα τους 

Το πλύσιμο των μεταξωτών ρούχων είναι πιο απλό από αυτό που φαντάζεστε, ειδικά χάρη στα πιο σύγχρονα πλυντήρια ρούχων. Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα: 

 • Δείτε την ετικέτα φροντίδας:Προτού ξεκινήσετε, διαβάστε την ετικέτα φροντίδας του ρούχου. Αν το ρούχο περιέχει κάποιο ποσοστό μεταξιού, ακόμα και μικρό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ρύθμιση για μεταξωτά ή ευαίσθητα του πλυντηρίου σας. 
 • Χωρίστε τα άπλυτα:Χωρίστε τα σκούρα από τα λευκά και τα ελαφρώς χρωματιστά σε διαφορετικές στοίβες για να τα πλύνετε ξεχωριστά. Για είδη με σχέδια όπου μπορεί να υπάρχουν πολλά χρώματα, αποφασίστε αν στο εκάστοτε είδος κυριαρχούν τα σκούρα ή τα ανοιχτά χρώματα. 
 • Φροντίστε πρώτα τοπικά τους δύσκολους λεκέδες:Αν έχετε κάποιον ιδιαίτερα δύσκολο λεκέ, όπως μελάνι, λάδι ή σάλτσα ντομάτας, μπορείτε να τον καθαρίσετε πρώτα τοπικά. Μπορείτε να αφαιρέσετε τέλεια τους λεκέδες χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά που θα βρείτε στο σπίτι σας.  
 • Επιλέξτε τον σωστό κύκλο:Ρυθμίστε το πλυντήριο στον κύκλο για τα ευαίσθητα ή τα μεταξωτά, στον οποίο χρησιμοποιείται νερό σε κρύα θερμοκρασία και ελάχιστη ανάδευση, διαμορφώνοντας έτσι τις συνθήκες που υπάρχουν κατά το πλύσιμο στο χέρι.  
 • Επιλέξτε ένα ήπιο απορρυπαντικό: Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό ειδικά για μεταξωτά για να προστατεύσετε τις φυσικές ίνες του υφάσματος. 
 • Χρησιμοποιήστε διχτυωτές τσάντες πλυντηρίου:Για επιπλέον προστασία, βάλτε τα μεταξωτά σε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου για να μην ξηλωθούν και μπερδευτούν 
 • Προτιμήστε χαμηλές στροφές:Προτιμάτε πάντα έναν κύκλο με χαμηλές στροφές για να μην αναδευτούν έντονα τα ρούχα  
 • Απλώστε και στεγνώστε σωστά: Απλώστε και στεγνώστε τα μεταξωτά σας χωρίς να είναι άμεσα εκτεθειμένα στην ηλιακή ακτινοβολία, για να διατηρηθεί το χρώμα και η κατάσταση του υφάσματος. Το μετάξι είναι εξαιρετικά ανάλαφρο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρεμάστρα, γιατί αυτό θα βοηθήσει και στο να ισιώσουν τα τσαλακώματα όσο το ρούχο στεγνώνει. 

Πώς να πλένετε τα λινά και να τα κάνετε να φαίνονται σαν καινούργια 

Το λινό, γνωστό για τη φυσική κομψότητα και ανθεκτικότητά του, συχνά μας κάνει να αναρωτιόμαστε: το λινό μαζεύει; Η απάντηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο που το φροντίζετε. Η σωστή φροντίδα είναι σημαντική για την κατάστασή του. Είτε πρόκειται για ευαίσθητα λινά είδη είτε για πιο ανθεκτικά υφάσματα όπως τραπεζομάντιλα και κουρτίνες, είναι βασική προϋπόθεση να μάθετε τις κατάλληλες τεχνικές φροντίδας για να τα διατηρήσετε στην καλύτερη κατάσταση. 

 • Αποφασίστε πώς θα τα πλύνετε:Μπορεί να αποφασίσετε ότι τα πολύ ευαίσθητα είδη, όπως ένα λεπτό πουκάμισο με δαντέλα και κουμπιά, είναι καλύτερο να πλυθούν στο χέρι, ενώ πιο βαριά είδη, όπως λινά τραπεζομάντιλα, μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο πλυντήριο. 
 • Πλύσιμο λινών στο χέρι:Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, προσθέτοντας ένα ήπιο απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι. Βυθίστε μέσα το λινό σας και αφήστε το να μουλιάσει για έως μισή ώρα. Ξεβγάλτε καλά αλλά με απαλές κινήσεις. Μην το τσαλακώνετε και μην το στρίβετε. Πιέστε το στα τοιχώματα της λεκάνης για να φύγει το πολύ νερό. 
 • Πλύσιμο λινών στο πλυντήριο:Χρησιμοποιήστε το απορρυπαντικό που προτιμάτε. Βάζετε πάντα τη συνιστώμενη ποσότητα για να μην συσσωρευτούν υπολείμματα. Επιλέξτε έναν κύκλο για ευαίσθητα που ταιριάζει σε λινά υφάσματα. Μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος, αφαιρέστε αμέσως τα λινά για να μην τσαλακωθούν πολύ. 
 • Στέγνωμα λινών:Τα περισσότερα λινά αντέχουν τη χαμηλή θερμότητα στα σύγχρονα στεγνωτήρια. Ωστόσο, για τα ευαίσθητα λινά είδη, είναι προτιμότερο να απλωθούν και να στεγνώσουν φυσικά. 
 • Σιδερώστε όσο είναι ελαφρώς νωπά:Βγάλτε τα λινά από το στεγνωτήριο όσο είναι ακόμα λίγο νωπά για να σιδερωθούν πιο εύκολα. 

Το λινό μαλακώνει φυσικά με το πέρασμα του χρόνου και με κάθε πλύση. Αν νιώθετε ότι τα λινά σας είναι ελαφρώς σκληρά μετά το πλύσιμο και το φυσικό στέγνωμα, μην ανησυχείτε. Με ένα γρήγορο πρόγραμμα ατμού ή ένα σύντομο πρόγραμμα στο στεγνωτήριο θα γίνουν πιο μαλακά. 

Συμβουλές για το πλύσιμο μάλλινων στο πλυντήριο 

Το πλύσιμο των μάλλινων σε πλυντήριο χρειάζεται ήπια μεταχείριση για να διατηρηθεί η απαλότητα και το σχήμα τους. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε σωστά: 

 • Επιλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό:Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό ειδικά για μάλλινα με ήπια σύνθεση και σχεδιασμένο για να προστατεύει τις ευαίσθητες ίνες. 
 • Γυρίστε ανάποδα τα ρούχα σας:Έτσι, θα δημιουργούνται λιγότερα κομπάκια και θα διατηρείται η ποιότητα του μαλλιού. 
 • Χρησιμοποιήστε μια διχτυωτή τσάντα:Βάλτε τα ρούχα σας σε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου για επιπλέον φροντίδα στο πλύσιμο. 
 • Επιλέξτε τον κύκλο για τα μάλλινα: Τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων έχουν ειδικό κύκλο για τα μάλλινα. Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιεί χαμηλότερες θερμοκρασίες και ελάχιστη ανάδευση για να μιμηθεί το πλύσιμο στο χέρι. 
 • Η θερμοκρασία του νερού είναι κομβικής σημασίας:Η χρήση πιο κρύου νερού βοηθά για να μην μαζέψουν τα ρούχα 
 • Κύκλος με λίγες στροφές:Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση με τις λιγότερες στροφές για να μην καταπονηθεί το ύφασμα. 
 • Στεγνώστε σε επίπεδη επιφάνεια:Απλώστε τα μάλλινα σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν και φτιάξτε το σχήμα τους όπως πρέπει. Μην τα κρεμάτε, γιατί έτσι θα ξεχειλώσει το ύφασμά τους. 

Το πλύσιμο στο χέρι συνιστάται συχνά για ιδιαίτερα ευαίσθητα είδη, ωστόσο, η προηγμένη τεχνολογία που διαθέτουν τα σύγχρονα πλυντήρια ρούχων σάς επιτρέπει να φροντίζετε εύκολα και με σιγουριά τα περισσότερα μεταξωτά, λινά και μάλλινα στο πλαίσιο μιας εύκολης ρουτίνας περιποίησης των ρούχων σας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα ρούχα και τα υφάσματά σας θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό και θα δείχνουν σαν καινούργια, όπως όταν τα πρωτοαγοράσατε. 

Διχτυωτές τσάντες πλυντηρίου: επιπλέον προστασία για τα ευαίσθητα είδη σας 

Όταν πλένετε στο πλυντήριο μεταξωτά, λινά και μάλλινα, η χρήση διχτυωτών τσαντών πλυντηρίου προσφέρει επιπλέον προστασία.  
 
Αυτές οι τσάντες λειτουργούν ως ασπίδα, αποτρέποντας τα ξηλώματα, τα μπερδέματα και την περιττή καταπόνηση των ευαίσθητων υφασμάτων κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Απλώς τοποθετήστε τα ρούχα σας μέσα σε τέτοιες τσάντες προτού τα βάλετε στο πλυντήριο. Αυτό το απλό βήμα στη ρουτίνα πλύσης μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και την εμφάνιση των ρούχων σας, έτσι είναι ένα σημαντικό κομμάτι για το σωστό και αποτελεσματικό πλύσιμο των μεταξωτών και των λινών. 

Οργανώστε την ντουλάπα σας: ένα ειδικό μέρος για τα ευαίσθητα 

Η οργάνωση της ντουλάπας σας δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατήρηση των ρούχων σας σε άριστη κατάσταση. Έχει να κάνει επίσης με την αποδοτικότητα και την ευκολία τα πρωινά που τρέχετε και δεν προλαβαίνετε. Αφού μάθετε πώς να πλένετε τα μεταξωτά και τα λινά, το επόμενο βήμα είναι η σωστή αποθήκευσή τους. Τα ευαίσθητα είδη, ειδικά τα λινά ρούχα και τα μεταξωτά υφάσματα, δείχνουν όμορφα για περισσότερο καιρό όταν μπαίνουν σε ξεχωριστό σημείο της ντουλάπας.  
 
Βεβαιωθείτε ότι το σημείο είναι δροσερό, στεγνό και μακριά από άμεσο ηλιακό φως, για να μην ξεθωριάσουν και χαλάσουν οι ίνες. Για τα μεταξωτά ρούχα, οι κρεμάστρες με επένδυση είναι μια έξυπνη επιλογή για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Οργανώνοντας με σύνεση την ντουλάπα σας, θα έχετε το ιδανικό περιβάλλον για να διατηρήσετε την ποιότητα και τη μακροζωία των ευαίσθητων ειδών σας. 

Συχνές ερωτήσεις: απαντήσεις σε 10 ερωτήσεις για τη φροντίδα των ρούχων 

Δίνουμε τη βοήθειά μας στις πιο κοινές ανησυχίες σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διατηρείτε τα ευαίσθητα ρούχα σας, μεταξωτά, λινά ή από άλλα υφάσματα, για να έχουν πολυτελή εμφάνιση και αίσθηση σαν καινούργια. 

Πώς πρέπει να στεγνώνω τα λινά ρούχα μετά το πλύσιμο;  

Αφού μάθετε πώς να πλένετε τα λινά ρούχα, είναι εξίσου σημαντικό να τα στεγνώνετε σωστά. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώνετε τα λινά ρούχα είναι να τα απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια ή σε σύρματα απλώστρας. Με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται το ξεχείλωμα του υφάσματος και διατηρείται το φυσικό σχήμα. Μην στύβετε τα λινά για να μην τσαλακωθούν και χαλάσουν οι ίνες. 

Μπορώ να χρησιμοποιώ μαλακτικό σε πλύσεις με λινά;  

Γενικά, συνιστάται η αποφυγή μαλακτικού σε πλύσεις με λινά. Το λινό μαλακώνει φυσικά με κάθε πλύση και τα μαλακτικά μπορούν να επικαθίσουν στις ίνες, μειώνοντας την απορροφητικότητα και τη διαπερατότητα του υφάσματος.  

Μπορώ να πλύνω λινά χωρίς να μαζέψουν;  

Χρησιμοποιείτε πάντα κρύο νερό και έναν κύκλο για ευαίσθητα για να πλύνετε τα λινά χωρίς να μαζέψουν. Το λινό είναι φυσική ίνα και ενδέχεται να μαζέψει αν εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες. Το προπλυμένο λινό έχει λιγότερες πιθανότητες να μαζέψει, ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας. Η αποφυγή της υψηλής θερμότητας στο πλύσιμο και το στέγνωμα θα βοηθήσει στη διατήρηση του μεγέθους και του σχήματος στα λινά ρούχα σας. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνω τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες;  

Για να πλύνετε τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες σας, προτιμήστε να τις πλύνετε στο χέρι ή με έναν κύκλο πλύσης για ευαίσθητα στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό και ένα ήπιο απορρυπαντικό ειδικό για μεταξωτά. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες πρέπει να πλένονται ξεχωριστά από άλλα είδη για να μην ξηλωθούν. Μετά το πλύσιμο, απλώστε τις σε επίπεδη επιφάνεια για να στεγνώσουν. 

Τα μεταξωτά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ή πρέπει να πλυθούν στο χέρι;  

Τα μεταξωτά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, στον κύκλο για τα μεταξωτά ή για τα ευαίσθητα με κρύο νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Βάλτε τα μεταξωτά σε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου για επιπλέον προστασία. Ωστόσο, το πλύσιμο στο χέρι είναι συχνά η πιο ασφαλής μέθοδος αν το ρούχο έχει επιπλέον απλικαρισμένα ή διακοσμητικά στοιχεία. 

Μπορώ να βάλω τα ευαίσθητα στο στεγνωτήριο;  

Αποφύγετε το στεγνωτήριο για τα ευαίσθητα υφάσματα, καθώς η υψηλή θερμοκρασία και η ανάδευση μπορεί να τα καταστρέψει. Αντίθετα, απλώστε τα ευαίσθητα ρούχα πάνω σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα για να στεγνώσουν φυσικά ή απλώστε τα σε σχοινί. Ακολουθώντας την ετικέτα φροντίδας στο ρούχο, αν σας πιέζει ο χρόνος και έχετε στο σπίτι σας στεγνωτήριο, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση με τη χαμηλότερη θερμότητα και μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου. 

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλυθούν τα λινά υφάσματα, για να διατηρήσουν την ποιότητα και την υφή τους;  

Πλύντε τα λινά υφάσματα σε έναν κύκλο για ευαίσθητα, με κρύο ή χλιαρό νερό, για να διατηρηθεί η ποιότητα και η υφή τους. Αποφύγετε τη χρήση λευκαντικού ή σκληρών απορρυπαντικών. Πλύντε τα λινά είδη ξεχωριστά για να μην ξηλωθούν και μην παραγεμίσετε τον κάδο του πλυντηρίου. 

Υπάρχουν ειδικά συνιστώμενα απορρυπαντικά για λινά είδη;  

Χρησιμοποιήστε ήπια απορρυπαντικά χωρίς χλώριο για το πλύσιμο των λινών. Αναζητήστε απορρυπαντικά με ειδική σύνθεση για λινά. Ωστόσο, ένα οποιοδήποτε ήπιο απορρυπαντικό θα σας καλύψει. Αποφύγετε τα μαλακτικά, καθώς μπορεί να μειώσουν την απορροφητικότητα και τη φυσική απαλότητα του λινού με την πάροδο του χρόνου. 

Μπορώ να πλύνω τα λινά σεντόνια στο πλυντήριο με ασφάλεια;  

Ναι, μπορείτε να πλύνετε τα λινά σεντόνια σας στο πλυντήριο. Επιλέξτε τον κύκλο για ευαίσθητα, με κρύο ή χλιαρό νερό και ήπιο απορρυπαντικό. Πλύντε τα λινά σεντόνια ξεχωριστά από άλλα είδη και αποφύγετε το πλύσιμο και το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες για καλύτερα αποτελέσματα. 

Τα λινά πουκάμισα είναι καλύτερο να πλένονται στο πλυντήριο ή στο χέρι;  

Τα λινά πουκάμισα μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο, στον κύκλο για ευαίσθητα ή λινά, με πιο κρύο νερό. Μπορούν να πλυθούν και στο χέρι. Το πλύσιμο στο χέρι συνιστάται για λινά πουκάμισα με φίνες λεπτομέρειες.  

Για να βρείτε το καλύτερο πλυντήριο ρούχων για να φροντίζετε τα μεταξωτά, τα λινά και άλλα ευαίσθητα υφάσματα, χρησιμοποιήστε τον οδηγό αγοράς και επιλέξτε το ιδανικό προϊόν για το σπίτι σας.