Λίστα για την καθαριότητα του σπιτιού: απλά βήματα για ένα χαρούμενο και καθαρό σπίτι 

Το σπίτι μας είναι η ψυχή και η καρδιά της καθημερινότητάς μας, είναι το σύμβολο σταθερότητας και ασφάλειας για τις οικογένειές μας. Ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι βοηθά τη σωματική και ψυχική υγεία μας. Ακολουθώντας μια λίστα με δουλειές καθαριότητας για κάθε δωμάτιο, μπορείτε να έχετε εύκολα έναν φρέσκο, υγιεινό και άνετο χώρο για να ζείτε εσείς και όλα τα μέλη της οικογένειάς σας. 
 
Χάρη στις πρακτικές συμβουλές μας για την καθαριότητα του σπιτιού, μπορείτε να ενθαρρύνετε την οικογένειά σας να σας βοηθήσει να μετατρέψετε τις δουλειές σε διασκεδαστική ρουτίνα που βοηθά και δεν επιβαρύνει την καθημερινότητα στο σπίτι σας.  

A person cleaning the house with a vacuum cleaner and a dog laying beside

Συμμετοχή όλης της οικογένειας στην καθαριότητα του σπιτιού  

Οι κοινές οικογενειακές στιγμές, όπως ένα γιορτινό τραπέζι ή το μαγείρεμα παρέα στην κουζίνα, είναι ο πυρήνας κάθε σπιτιού. Η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει οικογενειακή δραστηριότητα, ξαλαφρώνοντας έτσι τον φόρτο και δημιουργώντας μια πιο αρμονική ατμόσφαιρα. 
 
Αναθέστε ξεχωριστές δουλειές σε κάθε μέλος της οικογένειας ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός και τι μπορεί να του φαίνεται πιο ευχάριστο, φροντίζοντας όλοι να παίξουν τον ρόλο τους στο να καθαρίσει το σπίτι. 
 
Ακολουθώντας τη λίστα με τις δουλειές του σπιτιού και τις συμβουλές για την καθαριότητα, θα έχετε μια δομημένη προσέγγιση όσον αφορά την καθαριότητα στο σπίτι σας.  

Μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε μέσα από τις δουλειές του σπιτιού

Μέσα από απλές δουλειές του σπιτιού, μπορούμε να μάθουμε σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή, όπως την ομαδικότητα. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και μάθετε ωφέλιμες συνήθειες στα παιδιά σας, προσεγγίζοντας με ευχάριστη διάθεση την υπόθεση "καθαρό σπίτι".  
 
Ορίστε πότε θα γίνουν οι δουλειές: Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε δουλειές όπως πλύσιμο ρούχων, σκούπισμα και καθαριότητα στο μπάνιο; Δείτε αν το απόγευμα της Παρασκευής λίγο πριν καθίσετε για να απολαύσετε μια ταινία είναι η καλύτερη στιγμή για τη ρουτίνα σας ή μετά από ένα νωχελικό πρωινό τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.  
 
Βάλτε μουσική: Κάντε την καθαριότητα μια διασκεδαστική και ευχάριστη διαδικασία. Φτιάξτε μια οικογενειακή playlist και δυναμώστε την ένταση. Αν τα μεγαλύτερα παιδιά θέλουν να κάνουν τις δουλειές πιο ήσυχα, ένα audiobook ή ένα ενδιαφέρον podcast μπορεί να είναι ο ιδανικός τρόπος για να συγκεντρωθούν ενώ ασχολούνται με πιο μονότονες δουλειές. 
 
Κάντε τα δικά σας παιχνίδια: Ποιος μπορεί να μαζέψει όλα τα Lego σε 5 λεπτά; Ποιος μπορεί να χωρίσει πιο γρήγορα τα άπλυτα; Κάνοντας τις δουλειές διασκεδαστικές, θα έχετε πιο εύκολα βοήθεια. Κρύψτε μερικές λιχουδιές σε διάφορα σημεία του σπιτιού και μετατρέψτε την καθαριότητα σε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. 

Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα καθαριότητας και διαμόρφωση καλών συνηθειών 

Ας δούμε τι γίνεται με τον ρυθμιστή ενός καθαρού σπιτιού, το πρόγραμμα καθαριότητας. Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, επομένως, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να φτιάξετε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα καθαριότητας που μπορεί να ενσωματωθεί τέλεια στην πολυάσχολη ζωή σας. 

7 καθημερινές δουλειές που κάνουν την ζωή πιο εύκολη

Αν εφαρμόζετε καθημερινές συνήθειες στο πλαίσιο της ρουτίνας σας, μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο που απαιτείται για την καθαριότητα στο τέλος της εβδομάδας. Χρειάζεστε μόνο λίγα λεπτά για αυτές τις 7 συνήθειες που μπορούν όμως να κάνουν τεράστια διαφορά. 
 

 1. Γεμίστε το πλυντήριο πιάτων: Μειώστε στο ελάχιστο τον αριθμό των βρόμικων πιάτων γεμίζοντας το πλυντήριο και βάζοντάς το να δουλέψει τη νύχτα και αδειάζοντάς το όσο παίρνετε το πρωινό σας. Είναι μια απλή ρουτίνα που συμβάλλει σε μια σταθερά καθαρή κουζίνα. Επίσης, τα πιο πρόσφατα έξυπνα πλυντήρια πιάτωνεπιλέγουν αυτόματα το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στο φορτίο και εσείς μπορείτε να προρυθμίσετε τη συσκευή για να δουλέψει τη νύχτα, όταν οι τιμές του ρεύματος είναι συχνά χαμηλότερες. 
 2. Χρησιμοποιήστε το καλάθι για τα άπλυτα ρούχα: Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειάς σας να βάζουν τα βρόμικα ρούχα απευθείας στο καλάθι για τα άπλυτα και να μην τα πετάνε στο πάτωμα του υπνοδωματίου. Για μερικά ρούχα μπορεί να χρειάζεται μόνο τοπικό καθάρισμα. Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό μέσο αφαίρεσης λεκέδωνγια ρούχα. Άλλα ρούχα μπορεί να χρειάζονται απλώς να μπουν σε έναν κύκλο με ατμό στο πλυντήριο ρούχων, ο οποίος καθαρίζει και φρεσκάρει με λιγότερη ενέργεια. 
 3. Αδειάστε τους κάδους με τα σκουπίδια: Αδειάζετε καθημερινά τους κάδους της κουζίνας για να μην δημιουργούνται μυρωδιές και να διατηρείτε την κουζίνα σας φρέσκια. 
 4. Σκουπίστε τις επιφάνειες: Διατηρήστε το σπίτι σας καθαρό και υγιεινό σκουπίζοντας τις επιφάνειες της κουζίνας μετά από κάθε γεύμα. Καθαρίστε τον νεροχύτη, φροντίζοντας να μην έχουν συγκεντρωθεί υπολείμματα τροφών στις τρύπες της αποχέτευσης. Φροντίζετε να πλένετε συχνά τις πετσέτες της κουζίνας για να μην εξαπλώνονται τα βακτήρια και να διατηρείτε την κουζίνα σας ασφαλή για μαγείρεμα και κατανάλωση γευμάτων. 
 5. Καθαρίστε την πόρτα της ντουζιέρας/μπανιέρας: Χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες ή μια ξύστρα τζαμιών για να ελαχιστοποιήσετε τη συσσώρευση σκληρού νερού και υπολειμμάτων από αφρόλουτρα, κάνοντας τον εβδομαδιαίο καθαρισμό του μπάνιου πιο γρήγορο και πιο εύκολο, 
 6. Αποθήκευση μικροαντικειμένων: Πόση ώρα σπαταλάτε για να ψάχνετε τα κλειδιά, το πορτοφόλι, τα ακουστικά και τα γυαλιά ηλίου σας; Βάλτε αυτά τα αντικείμενα σε ένα μπολ ή σε ένα συρτάρι με το που μπείτε στο σπίτι, για να τα βρείτε εύκολα την επόμενη φορά που θα τα χρειαστείτε.  
 7. Διαχειριστείτε την καθημερινή ακαταστασία: Το συμμάζεμα πραγμάτων, η τακτοποίηση των κύριων χώρων που κινείστε και η απομάκρυνση πραγμάτων στα σημεία αποθήκευσής τους χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά. Έτσι, δεν ξεφεύγει η ακαταστασία, κάνοντας τον εβδομαδιαίο καθαρισμό λιγότερο περίπλοκο. 

Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαριότητας που ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας

Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα καθαριότητας που ταιριάζει καλύτερα στην οικογενειακή ρουτίνα σας. Οι εργασιακές υποχρεώσεις, το σχολείο και οι επιπλέον δραστηριότητες γεμίζουν εύκολα το πρόγραμμα των καθημερινών ημερών. Ορίστε συγκεκριμένες ημέρες που έχετε πιο χαλαρό πρόγραμμα για δουλειές όπως σκούπισμα, ξεσκόνισμα και τακτοποίηση κοινόχρηστων χώρων.  
 
Μην ξεχνάτε να βάζετε στο παιχνίδι και την υπόλοιπη οικογένεια. Μερικά τυπικά παραδείγματα από εβδομαδιαίες δουλειές καθαριότητας: 

 • Σκούπισμα: Οι σύγχρονες έξυπνες ηλεκτρικές σκούπες κάνουν εύκολη τη φροντίδα των πιο πολυσύχναστων σημείων, των σκληρών δαπέδων και των χαλιών, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τη σκόνη και τη βρομιά από τα δάπεδά σας. 
 • Ξεσκόνισμα: Ξεσκονίστε επιφάνειες, όπως ράφια, τραπέζια και ηλεκτρονικές συσκευές, για να ζείτε σε έναν καθαρό χώρο χωρίς αλλεργιογόνα. 
 • Κοινόχρηστοι χώροι: Η τακτοποίηση στους χώρους που κινείται όλη η οικογένεια, όπως το σαλόνι και την κουζίνα, διασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν αυτά τα σημεία. 
 • Καθαριότητα στο μπάνιο: Αν και δεν θα έχετε πολλά πρόθυμα χέρια βοήθειας σε αυτήν τη δουλειά, αφιερώστε χρόνο για έναν σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση του μπάνιου. 
 • Αλλαγή σεντονιών: Μία φορά την εβδομάδα, ή εναλλακτικά κάθε δεύτερη εβδομάδα, αλλάζετε και πλένετε τα σεντόνια σας, για να κοιμάστε πάντα σε ένα υγιεινό περιβάλλον. 
 • Συσκευές κουζίνας: Σκουπίζετε τις συσκευές στην κουζίνα για να μην συσσωρεύονται λίπη και να μπορούν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα για περισσότερο καιρό. Καθαρίζετε τα ράφια του ψυγείου και πετάτε με υπεύθυνο τρόπο τα παλιά τρόφιμα σε κάδους ανακύκλωσης. 
 • Άδειασμα κάδων σκουπιδιών: Αδειάζετε και καθαρίζετε τους κάδους και τα καλάθια σκουπιδιών σε όλο το σπίτι. Βάλτε τα ανακυκλώσιμα σε ξεχωριστή στοίβα. Ένας εύκολος τρόπος να φροντίζουμε τον πλανήτη που ξεκινάει από το σπίτι. 
 • Πλύσιμο ρούχων: Βάλτε κύκλους πλύσης όταν έχετε πλήρες φορτίο. Τα έξυπνα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων σάς επιτρέπουν να προρυθμίζετε προγράμματα που μπορούν να μπουν σε λειτουργία όταν οι τιμές ρεύματος είναι χαμηλότερες. 

 

Ένα μηνιαίο πρόγραμμα καθαριότητας για να διευθετείτε πιο χρονοβόρες δουλειές 

Κάθε μήνα, αφιερώνετε χρόνο για πιο χρονοβόρες δουλειές: καθάρισμα τζαμιών, τοίχων και σοβατεπί, ταξινόμηση ντουλάπας, σκούπισμα επίπλων με την ηλεκτρική, ξεσκόνισμα φωτιστικών και σχολαστικός καθαρισμός συσκευών όπως ο φούρνος και το ψυγείο.  
 
Ελέγξτε τις οδηγίες καθαρισμού και συντήρησης των συσκευών σας και χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες αυτοκαθαρισμού για πιο εύκολη φροντίδα. 
 

Η δύναμη των λιστών με τις δουλειές του σπιτιού για εύκολη ρουτίνα καθαριότητας 

Οι λίστες με τις δουλειές του σπιτιού είναι η βάση από την οποία ξεκινάτε για να διατηρείτε μια αίσθηση τάξης και καθαριότητας. Οι φαινομενικά δύσκολες δουλειές μπορούν να χωριστούν σε εύκολα, αποδοτικά βήματα. 
 
Φροντίστε κάθε γωνιά του σπιτιού σας να λάβει την προσοχή που της αξίζει. Η λίστα με τις δουλειές καθαριότητας του σπιτιού είναι ένας τρόπος για να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά μια βαρετή διαδικασία και να έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας για να τον περάσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. 
 

Λίστα με δουλειές καθαριότητας για το μπάνιο 

Ας ξεκινήσουμε με ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που χρειάζεται πολλή ώρα για να καθαρίσει: το μπάνιο. Η λίστα με τις δουλειές καθαριότητας για το μπάνιο θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα σε έναν σχολαστικό καθαρισμό, χωρίς να σας ξεφύγει τίποτα.  

 • Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό μπάνιου για να διώξετε τη μούχλα από πλακάκια και σοβάδες. 
 • Σκουπίστε τον νιπτήρα, την κεφαλή της ντουζιέρας και άλλα εξαρτήματα για να διατηρήσετε τη γυαλάδα και να απομακρύνετε νερά και υπολείμματα σαπουνιού. 
 • Μην διστάσετε να καθαρίσετε πολύ εντατικά τη λεκάνη της τουαλέτας. Θα χρειαστείτε ένα ειδικό καθαριστικό αλλά και να τρίψετε για να δείτε καλά αποτελέσματα. 
 • Απομακρύνετε τη σκόνη από το πάτωμα με μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα σφουγγαρίστε. Αποφύγετε τα ισχυρά χημικά και προτιμήστε πιο φυσικά υλικά. Γνωρίζατε ότι ο καθαρισμός με κοινές οικιακές ουσίες, όπως το ξίδι που είναι φυσικό απολυμαντικό, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα; 
 • Καθαρίστε επιφάνειες, νιπτήρες και τάπες με το σωστό προϊόν, ειδικά για δουλειές σε υλικά όπως μάρμαρο και φυσική πέτρα. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τους καθρέφτες και τα ντουλάπια.  

Λίστα με δουλειές καθαριότητας για το υπνοδωμάτιο 

Το υπνοδωμάτιο είναι το καταφύγιό σας και πρέπει να είναι καθαρό και τακτοποιημένο για να κοιμάστε καλά το βράδυ. Η λίστα με τις δουλειές καθαριότητας για το υπνοδωμάτιο διασφαλίζει ότι ο προσωπικός χώρος σας είναι πάντα καθαρός και φρέσκος. 

 • Τα καθαρά σεντόνια κάνουν τεράστια διαφορά. Κάντε συνήθεια την αλλαγή τους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για ένα χουχουλιάρικο και καθαρό περιβάλλον ύπνου. 
 • Απομακρύνετε την ακαταστασία από τα κομοδίνα και τις συρταριέρες. Η μινιμαλιστική προσέγγιση δίνει όμορφο αποτέλεσμα και κάνει την καθαριότητα γρήγορη και εύκολη. 
 • Στη σκόνη και τα σκουπιδάκια αρέσει να κρύβονται κάτω από το κρεβάτι και τα έπιπλα του υπνοδωματίου σας. Σκουπίζετε τακτικά αυτά τα σημεία για να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα. 
 • Διατηρήστε οργανωμένη την ντουλάπα σας βάζοντας τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σε σημείο που μπορείτε να τα βρείτε εύκολα. 
 • Σκουπίστε τους καθρέφτες και αντικαταστήστε το φίλτρο του καθαριστή αέρος, αν χρειάζεται. 

 
Λίστα με δουλειές καθαριότητας για την κουζίνα

Η κουζίνα είναι το επίκεντρο των δραστηριοτήτων στα περισσότερα σπίτια, ένας χώρος για μαγειρική και κουβέντα. Αφιερώστε κάποια ώρα για να την καθαρίσετε και να φροντίσετε την υγιεινή της. 
 

 • Σκουπίζετε τακτικά τους πάγκους και τα σημεία όπου μαγειρεύετε. Έχετε εύκαιρο ένα μπουκάλι με σπρέι με κάποιο πολυχρηστικό διάλυμα για να απομακρύνετε αποτελεσματικά λίπη και πιτσιλιές. 
 • Σκουπίζετε τις συσκευές για να παραμένουν σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Κάτι που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο είναι ότι πολλές σύγχρονες συσκευές έχουν αυτοκαθαριζόμενες λειτουργίες. Μην παραλείπετε δουλειές όπως την αφαλάτωση του βραστήρα, τον καθαρισμό των φίλτρων του απορροφητήρα, την επαναπλήρωση του αλατιού στο πλυντήριο πιάτων και το άδειασμα των κόκκων καφέ από τη μηχανή του εσπρέσο. 
 • Αδειάζετε συχνά τους κάδους με τα σκουπίδια για να μην δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές. Ανακυκλώνετε το πλαστικό, το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί για να συνεισφέρετε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.  
 • Πλένετε τον νεροχύτη και τη βρύση για να απομακρύνετε βακτήρια και άλλα μικρόβια. 
 • Κάνετε έναν εβδομαδιαίο έλεγχο στο ψυγείο και πετάτε ληγμένα είδη για να κάνετε χώρο για φρέσκα, θρεπτικά τρόφιμα. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει στην κουζίνα και αξιοποιήστε, όποτε είναι δυνατό, τα περισσεύματα των φαγητών. 
 • Κάντε συνήθεια να καθαρίζετε συχνά το πάτωμα της κουζίνας και μην παραλείπετε σημεία όπου τρώνε ή περνάνε χρόνο τα κατοικίδιά σας, για να φροντίζετε την υγιεινή και να παραμένετε ασφαλείς. 

Τραπεζαρία, σαλόνι και χολ: λίστα με τις δουλειές καθαριότητας για τους κοινόχρηστους χώρους της οικογένειας 

Διατηρείτε τους χώρους όπου κινείται όλη η οικογένεια, όπως την τραπεζαρία, το σαλόνι και τα χολ, τακτοποιημένα και χωρίς ακαταστασία, για να μειώσετε τον χρόνο που απαιτείται όταν κάνετε γενική καθαριότητα. 

 • Οργανώστε τα παπούτσια, τα μπουφάν και άλλα πράγματα που φοράτε βγαίνοντας από το σπίτι, για να έχετε μια καθαρή και όμορφη είσοδο.  
 • Σκουπίζετε και ξεσκονίζετε τις επιφάνειες και καθαρίζετε με την ηλεκτρική σκούπα τα δάπεδα, τα πατάκια και τα χαλιά. 
 • Αποσυμφορείτε σημεία απομακρύνοντας πράγματα που δεν ανήκουν εκεί. Οργανώνετε τα παιχνίδια και τα περιοδικά και χρησιμοποιείτε εύκολες λύσεις αποθήκευσης, όπως αυτόνομα κουτιά και καλάθια για να βάζετε μέσα τα αντικείμενα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. 
 • Σκουπίζετε με την ηλεκτρική τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, χρησιμοποιώντας τα σωστά εξαρτήματα για να φτάνετε σε όλα τα σημεία και να απομακρύνετε τις τρίχες από τα κατοικίδια. 
 • Φροντίζετε την ποιότητα του αέρα στον χώρο ανοίγοντας τα παράθυρα όταν έχει καλό καιρό ή χρησιμοποιώντας καθαριστές αέρος. Μην παραλείπετε να αλλάζετε τα φίλτρα όταν είναι απαραίτητο. 
 • Καθαρίζετε τα διακοσμητικά και τα βιβλία, ξεσκονίζετε τα ράφια και ποτίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου. 

 

Τα θεραπευτικά οφέλη της καθαριότητας του σπιτιού 

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι γνωστό ότι έχει θεραπευτικά οφέλη που συμβάλλουν στην προσωπική ευεξία και τονώνουν την ψυχική υγεία. Οι σκόπιμες, ενσυνείδητες ενέργειες με επαναλαμβανόμενες κινήσεις σάς δίνουν τον έλεγχο και μπορούν να εκτονώσουν το άγχος και το στρες.  
 
Δουλειές όπως η οργάνωση της ντουλάπας σας ή το καθάρισμα των επιφανειών της κουζίνας σάς δίνουν μια αίσθηση ότι καταφέρατε κάτι, έτσι εντείνεται το αίσθημα της ευεξίας. 
 

Κάντε τη διαφορά: τρόποι για να καθαρίζετε το σπίτι σας για ένα καλύτερο αύριο 

Υιοθετήστε μια ρουτίνα καθαριότητας με πιο φυσικά μέσα, για να διαμορφώσετε έναν πιο υγιεινό χώρο για εσάς και την οικογένειά σας. Ξεκινήστε με μερικά απλά βήματα: 
 

 • Χρησιμοποιείτε βιοδιασπώμενα καθαριστικά προϊόντα για να μειώνετε την μόλυνση του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Ενσωματώστε καθημερινά υλικά, όπως το ξίδι, τη μαγειρική σόδα και τον χυμό λεμονιού, για να κάνετε με φυσικά μέσα τις καθημερινές δουλειές καθαριότητας. 
 • Μπορείτε να επενδύσετε σε έξυπνες οικοσυσκευές, όταν έρθει η ώρα να αντικαταστήσετε κάποια οικιακά είδη. Μπορούν να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που ζείτε. Αναζητήστε καλές σημάνσεις ενεργειακής απόδοσης, για να μειώσετε σημαντικά το οικολογικό αποτύπωμα του νοικοκυριού σας. 
 • Ανακαλύψτε τρόπους για να εξοικονομείτε ενέργεια στο σπίτι, όπως ελέγχοντας τη ρύθμιση θερμοκρασίας του ψυγείου σας και γνωρίζοντας τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας κάθε οικιακής συσκευής. 

Η αποτελεσματική καθαριότητα του σπιτιού ξεκινάει από ένα πρόγραμμα καθαριότητας στο οποίο συμμετέχει όλη η οικογένεια. Χρησιμοποιήστε λίστες για να κάνετε πιο εύκολα τις δουλειές σας και βάλτε όλοι τα δυνατά σας για να εξοικονομήσετε χρόνο και να έχετε ένα καθαρό και υγιεινό σπίτι. Υιοθετήστε αυτές τις συμβουλές καθαριότητας και απολαύστε το φρέσκο και καθαρό περιβάλλον που καταφέρατε μαζί.