Οδηγοί φροντίδας

Επαγγελματικό πλύσιμο

στο σπίτι

Ακόμα και τα πιο ευαίσθητα ρούχα σας μπορούν να πλυθούν με ασφάλεια στο σπίτι με τις συσκευές της Electrolux. Οι ίνες θρέφονται, τα χρώματα ξαναζωντανεύουν και οι υφές που αγαπάτε διατηρούνται. Τα ρούχα που απολαμβάνουν σωστή φροντίδα έχουν καλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Δεν απαιτείται το καθαριστήριο.

Πώς να φροντίζετε τα ρούχα που σας φροντίζουν

Οι πιο δύσκολες περιοχές, τα πιο δύσκολα κλίματα και συνθήκες απαιτούν ένα ρούχο που θα επιβιώσει από τα στοιχεία της φύσης. Φροντίστε κατάλληλα τα ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων σας και δεν θα δείχνουν απλώς όμορφα. Θα σας προστατεύουν και για πολλά χρόνια.

Τρεις διαφορετικοί τύποι μπουφάν Helly Hansen.

Φροντίστε κάθε στρώση

Το κλειδί για την αντιμετώπιση των στοιχείων της φύσης είναι οι στρώσεις. Η εξωτερική στρώση, όπως ένα μπουφάν για σκι ή ιστιοπλοΐα, σας προφυλάσσει από τον άνεμο, τη βροχή ή το χιόνι. Η μεσαία στρώση - συνήθως φλις ή από πούπουλα - παγιδεύει τη θερμότητα για να σας διατηρεί ζεστούς. Και μια μάλλινη εσωτερική στρώση σάς βοηθάει να παραμείνετε στεγνοί διατηρώντας χωρίς υγρασία το δέρμα σας. Καθώς όλες οι στρώσεις είναι εξίσου σημαντικές, πρέπει να τις φροντίζετε ώστε να μπορούν να σας προστατεύουν - όπου και αν πηγαίνετε.

Μπουφάν υπαίθριων δραστηριοτήτων

Ένα μπουφάν Helly Hansen

Πώς να φροντίζετε το μπουφάν σας

Οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα ταξίδι για σκι ή ιστιοπλοΐα ξεκινά με το πλύσιμο του μπουφάν σας. Αν το νερό δεν απομακρύνεται από την επιφάνεια, επαναφέρετε ξανά την αδιαβροχοποίηση με μια πλύση και ένα στέγνωμα χαμηλής θερμοκρασίας πριν από το σιδέρωμα. Αν νιώθετε ότι δεν αναπνέει αρκετά, πλύνετέ το για να ανοίξουν οι πόροι. Έπειτα, μετά το στέγνωμα, χρησιμοποιήστε μόνο κρύο σίδερο. Μείνετε ασφαλείς και βελτιστοποιήστε την άνεσή σας, πλύνετε το μπουφάν σας στο σπίτι.

Μια γυναίκα που κρατάει το φρεσκοπλυμένο της μπουφάν για σκι Helly Hansen
Η καλύτερη προετοιμασία για την πίστα

Έτοιμα για την ύπαιθρο αλλά πλυμένα και στεγνωμένα στο σπίτι με την Electrolux

Η οθόνη του πλυντηρίου ρούχων UltraCare

Επιπλέον ξέβγαλμα, επιπλέον απόδοση

Μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό στα μπουφάν σας καθώς φράσσει τους πόρους. Αυτό επηρεάζει την απόδοση του μπουφάν σας, κάνοντάς το λιγότερο αδιάβροχο και λιγότερο διαπνέον. Αντίθετα, προτιμήστε υγρό απορρυπαντικό χωρίς πρόσθετα. Και χρησιμοποιήστε δεύτερο κύκλο ξεβγάλματος για να αφαιρέσετε τυχόν απορρυπαντικό που μπορεί να έχει παραμείνει. Έτσι θα έχετε ένα μπουφάν που έχει την αίσθηση και την απόδοση ενός καινούργιου.

 • Το πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας σε ένα πλυντήριο ρούχων της Electrolux
  Επιλέξτε το απορρυπαντικό σας προσεκτικά

  Φροντίστε να πλύνετε το μπουφάν ιστιοπλοΐας σας σε απαλές, χαμηλές θερμοκρασίες με υγρό απορρυπαντικό που δεν περιέχει πρόσθετα.

 • Μια γυναίκα που κρατάει ένα μπουφάν για σκι
  Πρόγραμμα για ρούχα υπαίθριων δραστηριοτήτων

  Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για Ρούχα Υπαίθριων Δραστηριοτήτων στο στεγνωτήριό σας DelicateCare της Electrolux για να επαναφέρετε ξανά την αδιαβροχοποίηση των ρούχων σας.

 • Κοντινό πλάνο ενός μπουφάν για σκι
  Προστατέψτε την επιφάνεια του μπουφάν σας

  Αδειάστε τις τσέπες και κλείστε τα βέλκρο και τα φερμουάρ πριν από την πλύση και το στέγνωμα.

UltraCare™ Eco

Διατηρήστε την εξαιρετική όψη των ρούχων σας, γιατί όταν δείχνετε όμορφοι, νιώθετε όμορφα

Το πλυντήριο ρούχων UltraCare Eco

Πεντακάθαρα αποτελέσματα στους 30 βαθμούς

Το πλύσιμο στους 30 βαθμούς δεν είναι καλύτερο μόνο για το περιβάλλον, είναι απαλότερο και για τα ρούχα σας. Με το UltraCare™ Eco, οι περισσότερες πλύσεις που συνήθως κάνετε στους 40 βαθμούς, μπορούν να γίνουν στους 30. Μια τέτοια κρύα θερμοκρασία όχι μόνο καθαρίζει τα ρούχα, αλλά και τα φροντίζει. Έτσι, τα ρούχα σας διατηρούν την όψη και την αίσθηση του καινούργιου για περισσότερο.

Μπουφάν με πούπουλα

Πώς να φροντίζετε το μπουφάν σας από πούπουλα

Αν φροντίζετε το μπουφάν σας από πούπουλα, θα σας προστατεύει και αυτό με τη σειρά του. Μια χλιαρή, απαλή πλύση από το πλυντήριο ρούχων μας UltraCare™ Eco θα διατηρήσει την υπέροχη όψη και αίσθηση του μπουφάν σας με πούπουλα. Και προσθέτοντας μπάλες στεγνώματος στον κάδο των στεγνωτηρίων μας DelicateCare αποτρέπετε τη συσσώρευση πούπουλων στις γωνίες του μπουφάν σας. Έτσι μπορείτε να παραμένετε μόνιμα ζεστοί και άνετοι.

Μια γυναίκα που θαυμάζει το φρεσκοπλυμένο της μπουφάν με πούπουλα

Ποτέ μην πλένετε στο χέρι τα μπουφάν με πούπουλα

Το μπουφάν με πούπουλα πάντα πλένεται στο πλυντήριο ρούχων. Για την ανάκτηση των προστατευτικών του ιδιοτήτων, μόνο ένα επιπλέον ξέβγαλμα θα αφαιρέσει επαρκώς το απορρυπαντικό από τα πούπουλα. Στη συνέχεια, για την προστασία του σχήματός του, θα πρέπει να το αφαιρέσετε με προσοχή από τον κάδο αφού πλυθεί. Και ποτέ μη στρίβετε ή τραβάτε το μπουφάν για να στύψετε το νερό - αφαιρέστε το νερό πιέζοντάς το όταν είναι σε επίπεδη επιφάνεια.

 • Το πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας σε ένα πλυντήριο ρούχων της Electrolux
  Χρησιμοποιείτε χαμηλές θερμοκρασίες

  Φροντίστε να πλύνετε το μπουφάν σας με πούπουλα σε χλιαρή θερμοκρασία, σε απαλό κύκλο και ρυθμίστε το πλυντήριο ρούχων να εκτελέσει έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος ώστε να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού.

 • Ένα κοντινό πλάνο μιας μπάλας στεγνώματος σε ένα στεγνωτήριο της Electrolux
  Επιλέξτε τον κατάλληλο κύκλο

  Για το καλύτερο δυνατό στέγνωμα, επιλέξετε ένα κύκλο μεγάλης διάρκειας σε μέτρια θερμοκρασία και χρησιμοποιήστε μπάλες στεγνώματος για να εξασφαλίσετε ότι θα βγει αφράτο και θα μυρίζει όμορφα. Μην το βγάλετε μέχρι να είναι 100% στεγνό.

 • Ένα μπουφάν με πούπουλα Helly Hansen
  Προστατέψτε την επιφάνεια του μπουφάν σας

  Πλύνετε το μπουφάν σας με πούπουλα ξεχωριστά από τα άλλα ρούχα με άδειες τις τσέπες, κλειστά τα φερμουάρ και τα βέλκρο ώστε να αποφύγετε ζημιά στην επιφάνεια του μπουφάν.

Μπουφάν φλις

Πώς να φροντίζετε το φλις σας

Προσφέρετε στο φλις σας την καλύτερη δυνατή φροντίδα και πλύνετέ το στο σπίτι. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με μια ζεστή πλύση με ένα απαλό απορρυπαντικό και χωρίς μαλακτικό. Το φλις απορροφά πολύ το νερό, για αυτό επιλέξτε την επιλογή επιπλέον ξεβγάλματος για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού. Είναι πάντα καλύτερο να το στεγνώσετε αργότερα για να το διατηρήσετε όμορφο και απαλό.

 • Το πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας σε ένα πλυντήριο ρούχων της Electrolux
  Πλύνετε με συνθετικά

  Μην πλένετε το φλις σας με βαμβακερά ρούχα καθώς παράγουν χνούδι. Αντίθετα, πλύνετέ τα με άλλα συνθετικά ρούχα, όπως από πολυεστέρα και νάιλον.

 • Μια γυναίκα κρατάει ένα μπουφάν φλις
  Μη σιδερώσετε, χρησιμοποιήστε τον ατμό

  Στεγνώστε το μπουφάν σας στο στεγνωτήριο σε έναν κύκλο για αθλητικά ρούχα ή για συνθετικά. Αλλά μην το σιδερώσετε. Αντίθετα, δοκιμάστε έναν κύκλο ατμού για να μειώσετε το τσαλάκωμα και να φρεσκάρετε το φλις σας.

 • Ένα κοντινό πλάνο ενός μπουφάν φλις
  Προστατέψτε την επιφάνεια του μπουφάν σας

  Αδειάστε τις τσέπες και κλείστε τα βέλκρο και τα φερμουάρ προτού το πλύνετε και το στεγνώσετε για να προστατέψετε την επιφάνεια του φλις σας.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.


Πώς να φροντίζετε ένα κλασικό ρούχο

Για πολλές γενιές οι μόδες αλλάζουν, όμως το λευκό πουκάμισο ήταν πάντα μέσα στη μόδα. Τώρα πλέον το να το διατηρήσετε άψογο, λευκό και καλοδιατηρημένο χωρίς τη βοήθεια του καθαριστηρίου είναι εύκολο.

Λευκό πουκάμισο με μια ετικέτα φροντίδας κρεμασμένο σε ένα σαλόνι

Το σημείο αναφοράς της γκαρνταρόμπας σας

Η γκαρνταρόμπα σας είναι ένα μέρος στο οποίο πηγαίνετε για να δημιουργήσετε το μοναδικό σας στυλ. Πειραματίζεστε με νέες τάσεις, συνδυάζοντας τες με κλασικά κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας, όπως είναι το λευκό πουκάμισο. Είναι εύκολο να το συνδυάσετε για καθημερινές ή επίσημες περιστάσεις. Κομψά ή casual, μπορείτε πάντα να γίνετε δημιουργικοί. Το κλασικό πουκάμισο είναι εύκολο αλλά και σικ - ο τέλειος λευκός καμβάς.

Μια γυναίκα που κρατάει ένα φρεσκοπλυμένο, όμορφο, λευκό πουκάμισο
Έτοιμα για την γκαρνταρόμπα

Διατηρήστε τα πουκάμισά σας πιο λευκά από ποτέ και εκπληκτικά φρέσκα με την καλύτερη δυνατή φροντίδα

 • Ένα ξεκούμπωτο μπλε πουκάμισο
  Ελέγξτε την ετικέτα

  Πριν την πλύση, ξεκουμπώστε το πουκάμισο, μαζί με τα μανίκια και τον γιακά. Φροντίστε να ελέγξετε τις οδηγίες στην ετικέτα για την καλύτερη θερμοκρασία και τις βασικές οδηγίες φροντίδας.

 • Ένα όμορφο λευκό πουκάμισο
  Επιλέξτε το απορρυπαντικό σας προσεκτικά

  Για να διατηρήσετε το πουκάμισό σας σαν καινούργιο, χρησιμοποιήστε ένα απορρυπαντικό σε σκόνη που περιέχει λευκαντικό για να κάνει τα λευκά σας πραγματικά λευκά.

 • Ένα διάγραμμα του δείχνει το κενό μεταξύ των ρούχων και της οροφής του κάδου
  Αφήστε αρκετό χώρο

  Αφήστε το πλάτος μιας παλάμης μεταξύ των ρούχων και της οροφής του κάδου για να προστατέψετε όλα σας τα ρούχα από τα υπολείμματα απορρυπαντικού που προκαλούνται με την υπερφόρτωση.

Ένα όμορφο λευκό πουκάμισο σε λήψη υπό γωνία
SteamCare

Καλωσορίστε τα απαλά υφάσματα γεμάτα φρεσκάδα. Φρεσκάρετε τα ρούχα σας μεταξύ πλύσεων με ατμό

Το πλυντήριο ρούχων SteamCare

Προσφέρετε στα πουκάμισά σας ένα σπα

Τα αγαπημένα σας πουκάμισα περνάνε πολλά. Η καθημερινή χρήση θα καταστρέψει την αίσθηση φρεσκάδας που αγαπάτε. Για να την επαναφέρετε σε μόλις 30 λεπτά, τα πλυντήρια ρούχων μας με SteamCare αναπαράγουν την θεραπεία σπα. Χαλαρώνουν τις ίνες και αφαιρούν τις οσμές για να επαναφέρουν την ακαταμάχητη αίσθηση του απαλού, καθαρού βαμβακερού.

Ένας άντρας που φοράει ένα πουκάμισο που είναι κατά το ήμισυ τσαλακωμένο και κατά το άλλο ήμισυ λείο για να δείξει τα οφέλη του SteamCare

Η δύναμη του ατμού

Κρεμάστε το πουκάμισό σας στο μπάνιο όταν κάνετε ντους και δείτε πώς ο ατμός μπορεί να αναζωογονήσει τα ρούχα. Η επιπλέον υγρασία μειώνει τα ζαρώματα του πουκαμίσου και του χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας. Ή για γρηγορότερη και ευκολότερη μείωση του τσαλακώματος, δοκιμάστε τα πλυντήρια ρούχων μας SteamCare. Ο ενσωματωμένος κύκλος ατμού σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καν να πλύνετε τα ρούχα σας για να τους δώσετε την όψη και την αίσθηση του καινούργιου.

Το ατμοσύστημα σιδερώνει ένα πουκάμισο

Ο απαλός, ασφαλής τρόπος σιδερώματος

Αν και ένα πρόγραμμα ατμού θα σας γλίτωνε από το σιδέρωμα, όταν πρέπει να σιδερώσετε, χρησιμοποιήστε ατμό. Για τα πιο λεία λευκά πουκάμισα, το Ατμοσύστημά μας παράγει πολύ ατμό γρήγορα για να χαλαρώσει το ύφασμα. Αυτό μειώνει τον χρόνο κατά τον οποίο το πουκάμισό σας είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες. Οπότε όχι μόνο εξαφανίζει το τσαλάκωμα, βοηθά και στη διατήρηση των ρούχων σας.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.


Πώς να φροντίζετε τα μάλλινά σας

Σχεδιασμένα για να κρατάνε πολλά χρόνια, τα μάλλινα είναι μια καλή επένδυση αν τα φροντίζετε σωστά. Είτε πρόκειται για ένα ακριβό παλτό είτε για ένα καθημερινό πουλόβερ, αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Πλύσιμο των μάλλινων

Ένα λευκό μάλλινο πουλόβερ που κρέμεται

Γιατί να φροντίζετε τα μάλλινά σας;

Το μαλλί είναι ένα υπέροχο ύφασμα. Είναι βιοδιασπώμενο, ανθεκτικό στη φωτιά και διαθέτει ακόμα και προστασία κατά της ακτινοβολίας UV. Είναι περισσότερο διαπνέον από οποιαδήποτε άλλη ίνα, ενώ αντιδρά στις αλλαγές της θερμοκρασίας του σώματός σας. Έτσι σας διατηρεί ζεστούς όταν κάνει κρύο και δροσερούς όταν κάνει ζέστη. Ένα τόσο χρήσιμο ύφασμα πρέπει να λαμβάνει σωστή φροντίδα ώστε να δείχνει και να έχει την αίσθηση του καινούργιου.

Το λογότυπο Woolmark Green
Πιστοποίηση Woolmark

Ακόμα και τα μάλλινα που προορίζονται «αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι» είναι ασφαλή στα πλυντήρια ρούχων μας με τα σύμβολα Woolmark Blue και Green

 • Η οθόνη του UltraCare Eco που δείχνει έναν κύκλο κρύας πλύσης
  Πλύνετε με κρύο νερό

  Αν το πλυντήριο ρούχων σας δεν διαθέτει κύκλο για τα μάλλινα, συνιστάται η χρήση του κύκλου κρύας πλύσης για τα μάλλινα που προορίζονται αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι. Και μην ξεχνάτε να πλένετε πάντα τα μάλλινα σας γυρισμένα μέσα έξω.

 • Ένα λευκό μάλλινο πουλόβερ
  Επιλέξτε το απορρυπαντικό σας προσεκτικά

  Αποφεύγετε τη χρήση ισχυρών απορρυπαντικών, «βιολογικών» απορρυπαντικών που περιέχουν ένζυμα, ή απορρυπαντικών που περιέχουν λευκαντικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί απορρυπαντικό κατάλληλο για μάλλινα.

 • Μια στοίβα με μάλλινα ρούχα
  Αποθηκεύστε σωστά

  Αποθηκεύστε τα μάλλινά σας επίπεδα και διπλωμένα για να τα προστατέψετε από το ξεχείλωμα. Αν πρέπει να τα κρεμάσετε, χρησιμοποιήστε ειδικά σχεδιασμένες κρεμάστρες για πλεκτά ώστε να έχουν πλήρη στήριξη.

Ένα λευκό μάλλινο πουλόβερ με μια ετικέτα σωστής φροντίδας της Electrolux

Πλύσιμο μάλλινων

Ίσως σας έχουν πει να μην πλένετε τα μάλλινα στο πλυντήριο ρούχων. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει. Το πλυντήριο ρούχων μας UltraCare™ Eco δεν καθαρίζει απλώς, αλλά φροντίζει την κάθε ίνα. Προαναμιγνύει το απορρυπαντικό, και κατόπιν το μαλακτικό προτού το κάθε μίγμα εισέλθει στον κάδο. Έτσι, τα μάλλινά σας απολαμβάνουν απαράμιλλη απαλότητα και φροντίδα καθώς και πιο ομοιόμορφο πλύσιμο.

DelicateCare

Αν το αγαπάς, στέγνωσέ το σε συσκευή με εξειδικευμένο πρόγραμμα για κάθε ύφασμα

Στεγνώστε στο στεγνωτήριο τα μάλλινά σας

Τώρα μπορείτε να στεγνώσετε τα μάλλινά σας στο στεγνωτήριο για να τα διατηρήσετε σε εκπληκτική κατάσταση. Τα στεγνωτήρια DelicateCare προσφέρουν έναν μοναδικό κύκλο για μάλλινα. Χάρη στην εξειδικευμένη ταχύτητα του κάδου, τα μάλλινά σας εφάπτονται στα τοιχώματα του κάδου. Αυτό προσφέρει εξίσου καλά αποτελέσματα με το στέγνωμα σε επίπεδη επιφάνεια. Έτσι, είναι εγγυημένο πως δεν θα συρρικνωθούν και πως θα προστατευτούν από τσαλακώματα και μπερδέματα.

Ένα μπλε μάλλινο πουλόβερ

Τέρμα το «αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι»

Όταν αφορά τα αγαπημένα σας μάλλινα, πρέπει να είστε σίγουροι ότι το πλυντήριό σας τα περιποιείται με τη μέγιστη δυνατή φροντίδα. Τα πλυντήρια στεγνωτήριά μας είναι τα πρώτα της αγοράς που φέρουν την ετικέτα Woolmark. Η Woolmark είναι ο μεγαλύτερος φορέας παγκοσμίως που ειδικεύεται στη φροντίδα των μάλλινων ρούχων. Έτσι μπορείτε να πλύνετε και να στεγνώσετε με σιγουριά τα πιο ευαίσθητά σας μάλλινα που προορίζονται «αποκλειστικά για πλύσιμο στο χέρι» σε μια μόνο συσκευή.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.


Πώς να διατηρείτε τα χρωματιστά σας ζωηρά και ζωντανά

Τα χρωματιστά μπορούν να ξεθωριάσουν και να χάσουν τη ζωντάνια τους γρηγορότερα από τα σκούρα ή τα λευκά ρούχα. Αλλά αν πλένετε με φροντίδα και απαλότητα, θα διατηρήσετε τα αγαπημένα σας χρωματιστά πιο ζωηρά για περισσότερο.

Προσθέστε λίγο χρώμα στη ζωή σας

Το χρώμα είναι θετικό και χαρούμενο. Προσθέτει χαρά και αισιοδοξία στην γκαρνταρόμπα σας και στη ζωή σας. Σας κάνει να νιώθετε γεμάτοι ευεξία και ζωντάνια. Αλλά μερικές φορές, τα χρωματιστά ρούχα είναι πιο ευπαθή και έχουν την τάση να μαραζώνουν και να ξεθωριάζουν. Όταν τα περιποιούμαστε με προσοχή, κατανοούμε τις ανάγκες τους και τα αγαπάμε, εκείνα επιστρέφουν την αγάπη μας κάνοντας μας να νιώθουμε ζωντάνια για πολύ περισσότερο καιρό.

Όταν επιλέγετε απορρυπαντικό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα που φροντίζει τα ρούχα, εκτός από το να τα καθαρίζει. Τα υγρά και σε μορφή τζελ είναι πιο απαλά στα χρώματα.

 • 1
  Χωρίστε τα ρούχα σας

  Χωρίστε τα ρούχα σας βάσει χρώματος - τα έντονα χρώματα όπως τα μωβ, τα κόκκινα και τα πορτοκαλί μπορούν να πλυθούν μαζί, όπως και τα έντονα μπλε και πράσινα. Αν βρείτε ένα ρούχο που είναι μόνο του στον χρωματικό κύκλο, συνιστούμε να το πλύνετε στο χέρι.

 • 2
  Φροντίστε τους λεκέδες

  Κάποιοι λεκέδες απαιτούν λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή: ελέγξτε το ρούχο και εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού στην περιοχή του λεκέ και κατόπιν κουνήστε το απαλά στο νερό. Αποφεύγετε πολύ ζεστά προγράμματα γιατί μπορεί να σφραγίσουν μόνιμα τυχόν λεκέδες ή αποχρωματισμούς.

 • 3
  Όποτε δεν είστε σίγουροι, γυρίστε το μέσα έξω

  Πάντα να γυρίζετε τα ρούχα σας μέσα έξω για να ελαχιστοποιήσετε την τριβή των ινών και φροντίστε να αφήνετε ένα κενό, τουλάχιστον μιας παλάμης, ανάμεσα στα ρούχα και στο πάνω μέρος του κάδου. Επιλέξτε χαμηλή θερμοκρασία και έναν απαλό ή μεσαίο κύκλο πλύσης (μέγιστο 30).

UltraMix

Προαναμιγνύει τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά με νερό για περισσότερη φροντίδα.

UltraM

Δοκιμάστε το κρύο

Το σύστημά μας UltraMix σάς επιτρέπει να πλένετε τα χρωματιστά σας ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες, χάρη στις μοναδικές του δυνατότητες προανάμιξης. Τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά προαναμιγνύονται ξεχωριστά σε νερό προτού αγγίξουν τα ρούχα σας, για καλύτερο και πιο προσεκτικό πλύσιμο ακόμα και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Η τεχνολογία μας Ultramix είναι διαθέσιμη σε όλα τα πλυντήρια ρούχων UltraCare.

Το στέγνωμα είναι και φροντίδα

Όταν τα νωπά χρωματιστά ρούχα είναι στοιβαγμένα, έχουν την τάση να αφήνουν χρώμα το ένα πάνω στο άλλο, για αυτό αφαιρέστε τα από το πλυντήριο ρούχων μόλις το πρόγραμμα ολοκληρωθεί. Για το στέγνωμα, είναι καλύτερο να τα χωρίζετε ανά ύφασμα και όχι ανά χρώμα. Και αυτό γιατί τα διαφορετικά υφάσματα έχουν διαφορετικούς χρόνους στεγνώματος και μπορεί να εκθέσετε μερικά από αυτά σε περιττή τριβή, η οποία προκαλεί φθορά στο ρούχο και το κάνει να δείχνει ξεθωριασμένο και ταλαιπωρημένο.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.


Πώς να μετατρέψετε τα πολυφορεμένα ρούχα σε περιποιημένα

Ένα καλό τζιν παντελόνι είναι κάτι περισσότερο από ένα σημαντικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας, είναι μια επένδυση. Αν του προσφέρετε την κατάλληλη φροντίδα, το τζιν σας θα βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο με τον καιρό.

Φροντίστε τα αγαπημένα σας τζιν

Το τζιν ύφασμα είναι ανθεκτικό, όμως για να λάβετε τα μέγιστα από τα τζιν σας, ειδικά από τα χρωματιστά τζιν και αυτά με στάμπες ή οτιδήποτε με βαθύ μπλε χρώμα, θα πρέπει να τα φροντίσετε ιδιαίτερα. Το κλειδί της μακροζωίας είναι οι πλύσεις σε χαμηλές θερμοκρασίες και η αποφυγή του υπερβολικού πλυσίματος.

Το πρόγραμμά μας OptiSense προσαρμόζει αυτόματα το πρόγραμμα στο φορτίο και εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν πλένετε περισσότερο από όσο χρειάζεται τα τζιν σας.

 • 1
  Αποφύγετε τη μεταφορά χρωμάτων

  Φροντίστε να ξεχωρίσετε τα τζιν σας από τα λευκά ή από άλλα έντονα χρωματιστά ρούχα γιατί μπορεί να ξεβάψουν. Όταν είναι δυνατό, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για τζιν του στεγνωτηρίου σας: είναι σχεδιασμένο να διατηρεί τα χρώματα και να προσφέρει το απαλότερο στέγνωμα.

 • 2
  Καινούργια τζιν - δείτε την ετικέτα φροντίδας

  Μερικοί κατασκευαστές συνιστούν να κάνετε την πρώτη πλύση στο χέρι: γυρίστε τα τζιν σας μέσα έξω, ρίξτε μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού στο νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν για τουλάχιστον 45 λεπτά, κουνώντας τα απαλά κάθε τόσο. Κατόπιν ξεπλύνετε σχολαστικά με κρύο νερό και κρεμάστε τα για να στεγνώσουν

 • 3
  Απορρυπαντικό για τζιν

  Φροντίστε να περιποιείστε τα τζιν σας με το κατάλληλο απορρυπαντικό. Θα βρείτε πολλά απορρυπαντικά που έχουν ειδική σύνθεση για χρωματιστά ρούχα. Τα υγρά απορρυπαντικά ή οι κάψουλες πλυντηρίου φροντίζουν καλύτερα τα τζιν γιατί είναι πιο φιλικά προς το χρώμα.

UltraMix

Προαναμιγνύει τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά με νερό για περισσότερη φροντίδα

Καθαρίστε και Φροντίστε τα τζιν σας

Το σύστημά μας UltraMix φροντίζει τα τζιν σας ενώ τα καθαρίζει. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που αναμιγνύουν το απορρυπαντικό και το μαλακτικό στον κάδο, το αποκλειστικό μας σύστημα τα προαναμιγνύει προτού ακόμα το νερό ακουμπήσει τα ρούχα, για να προσφέρει ένα πιο απαλό καθάρισμα με περισσότερη φροντίδα.

Στεγνώστε στο στεγνωτήριο για απαλά τζιν

Το στέγνωμα στο στεγνωτήριο πάντα αφήνει τα τζιν πολύ πιο απαλά. Κάποιοι συνιστούν να μη βάζετε ποτέ τα τζιν σας στο στεγνωτήριο. Λοιπό, η αλήθεια είναι πως, το σύγχρονα στεγνωτήρια τους δίνουν πολύ πιο απαλή αίσθηση και τα βοηθούν να ανακτήσουν το σχήμα τους. Απλώς φροντίστε να ακολουθήσετε την ετικέτα φροντίδας και να τα βγάλετε από το στεγνωτήριο ενώ είναι ακόμα ελαφρώς νωπά για να αποφύγετε το ανεπιθύμητο τσαλάκωμα.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.


Πώς να διατηρείτε τα αθλητικά σας ρούχα σε καλή κατάσταση

Τα Αθλητικά Ρούχα είναι σχεδιασμένα ώστε να μας βοηθούν να νιώθουμε πιο δυνατοί, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και τελικά πιο όμορφοι, τόσο στην εμφάνιση όσο και στην ψυχολογία. Όταν δείχνουμε στα Αθλητικά μας Ρούχα την ίδια φροντίδα με αυτή που δείχνουμε στο σώμα μας, μας φροντίζουν και αυτά.

Φροντίστε τα αθλητικά σας ρούχα

Το κλειδί για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής είναι ένας κρύος κύκλος, για αυτό αποφεύγετε τις υψηλές θερμοκρασίες, ακόμα και όταν τα ρούχα σας είναι πολύ λερωμένα. Συνιστάται η χρήση ενός προγράμματος για Αθλητικά ρούχα, καθώς είναι κατάλληλα ρυθμισμένο για αθλητικά ρούχα και έτσι τα πλένει πιο αποτελεσματικά. Φροντίστε να επιλέξετε ένα κατάλληλο απορρυπαντικό, κάποιο που να έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αντιμετωπίζει δύσκολους λεκέδες και να εξαφανίζει τις οσμές.

Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε τα μαλακτικά, ειδικά με υφάσματα όπως το Gore-Tex που περιέχει μεμβράνες. Τα μαλακτικά μπορούν να περιορίσουν την ικανότητα του υφάσματος να αναπνέει.

 • 1
  Ιδρώστε ελεύθερα

  Τα βαμβακερά μπλουζάκια απορροφούν πολύ περισσότερη υγρασία για αυτό εκτιμούν λίγο περισσότερη φροντίδα. Γυρίστε τα μέσα έξω και ρίξτε υγρό απορρυπαντικό στις περιοχές κάτω από τις μασχάλες. Αφήστε τα να μουλιάσουν για περίπου 30 λεπτά και κατόπιν πλύνετε τα στην υψηλότερη θερμοκρασία που επιτρέπει η ετικέτα φροντίδας.

 • 2
  Πρόγραμμα Αθλητικών ή Συνθετικών ρούχων

  Αν δεν έχετε διαθέσιμο πρόγραμμα για Αθλητικά ρούχα στο πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο, ο κύκλος για τα Συνθετικά είναι παρόμοιος. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε ένα επιπλέον ξέβγαλμα αν τα ρούχα είναι πολύ λερωμένα. Όταν τα στεγνώνετε, φροντίστε να ξεχωρίσετε τα βαμβακερά από τα συνθετικά καθώς απορροφούν διαφορετικά την υγρασία.

 • 3
  Διατηρήστε τα φρέσκα

  Διατηρήστε την τσάντα του Γυμναστηρίου φρέσκια μεταξύ των επισκέψεων στο γυμναστήριο. Αν αφήσετε μερικά φύλλα στεγνωτηρίου μέσα στην τσάντα σας, θα μυρίζει όμορφα και θα έχει φρέσκια αίσθηση μεταξύ των επισκέψεών σας στο γυμναστήριο. Ποτέ μην αφήνετε τα ρούχα άθλησης στην τσάντα. Να τα βγάζετε όσο πιο σύντομα γίνεται, ακόμα και αν σκοπεύετε να τα πλύνετε αργότερα.

Προαναμιγνύει τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά με νερό για περισσότερη φροντίδα

Ultramix

Καθαρίστε και Φροντίστε τα ρούχα σας

Το σύστημά μας UltraMix φροντίζει τα αθλητικά σας ρούχα ενώ τα καθαρίζει. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές που αναμιγνύουν το απορρυπαντικό και το μαλακτικό στον κάδο, το αποκλειστικό μας σύστημα τα προαναμιγνύει προτού ακόμα το νερό ακουμπήσει τα ρούχα, για να προσφέρει ένα πιο απαλό καθάρισμα με περισσότερη φροντίδα.

Η απλή τέχνη του στεγνώματος

Για τα καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα για Αθλητικά ρούχα καθώς αυτό στεγνώνει λίγο πιο αποτελεσματικά. Διαθέτει φάση ψύξης λίγο μεγαλύτερης διάρκειας στο τέλος του προγράμματος που σημαίνει ότι τα αθλητικά σας ρούχα θα είναι έτοιμα να τα φορέσετε αμέσως. Τα βαμβακερά και τα συνθετικά στεγνώνουν σε διαφορετικούς χρόνους επειδή απορροφούν την υγρασία με διαφορετικό τρόπο, για αυτό θα πρέπει να τα χωρίζετε προτού τα στεγνώσετε.

Η Φάρσα του Καθαριστηρίου

Για να αποδείξουμε τις δυνατότητες της σειράς πλυντηρίων και στεγνωτηρίων UltraCare™ της Electrolux – πιο συγκεκριμένα, πως είναι δυνατό να καθαριστούν ευαίσθητα ρούχα στο σπίτι, η Electrolux συνεργάστηκε με έναν άντρα που ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύντροφό του με ένα καινούργιο πλυντήριο ρούχων.